in ,

Gradonačelnik Beograda primio srpske kajakaše

Prijem kajakaša Beograd, izvor: http://www.beograd.rs/
Prijem kajakaša Beograd, izvor: http://www.beograd.rs/

Gradonačelnik Siniša Mali u društvu svog zamenika Andrije Mladenovića priredio je prijem danas srpskim kajakašima, našim šampionima, u Skupštini grada Beograda.

Da podsetimo, Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su zlatnu medalju, sestre Nikolina i Olivera Moldovan srebrnu i postale su vicešampionke sveta na 500 metara. Takođe, Nikolina je osvojila i bronzu, zatim Marko Tomićević, Vladimir Torubarov i Dalma Benedek-Ružičić osvojili su bronzane medalje. Svi oni bili su gosti u Skupštini grada Beograda.

Opširnije o uspehu na svetskom prvenstvu u Moskvi možete pročitati ovde.

„Kajakaši su osvojili pet medalja od kojih su četiri u olimpijskim disciplinama što je najveći uspeh našeg kajakaškog sporta do sada. To je lepa osnova i početak za pripreme sledeće godine kao i za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Grad će u narednom periodu povećati iznos koji izdvaja za kajakaški sport, u odnosu na 3,5 miliona dinara, koliko smo godišnje izdvajali. Ovaj sport je to zaslužio i od njega očekujemo veliki broj medalja sledeće godine na svetskim kupovima a potom i na Olimpijadi. Odvojićemo koliko god budemo mogli“, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

„Pre pet-šest godina smo napravili dobar plan reorganizacije Saveza kako bismo našli put ka stazama uspeha koji je ovaj sport imao pre tridesetak godina. Ovaj sport je dugo bio u krizi. Sada verujem da smo pokazali kako može bez mnogo ulaganja, uz dobru volju i organizaciju vizijom da se dođe do rezultata. Prethodnih godina imali smo značajnu podršku države, Ministarstva omladine i sporta, što nam je pomoglo da ulazimo u finala na najvećim takmičenjima sveta. Da bismo došli do pobedničkog postolja i medalja, trebala nam je dodatna podrška“, rekao je trener kajakaša Miroslav Aleksić.

Nikolina Moldovan zahvalila je gradonačelniku na dobrodošlici i čestitkama.

„Na nama je da treniramo, pravimo rezultate i osvajamo medalje ali najlepše je kad nas cela Srbija dočeka a Beograd podrži. To nam je vetar u leđa za sledeću godinu i još bolje rezultate. Sledeća godina je važna za nas zbog osvajanja olimpijskih normi. Ona će nam sigurno biti uspešnija jer će nam uz ovakvu podršku biti mnogo lakše“, rekla je Nikolina Moldovan.

Još jednom čestitamo našim šampionima i apelujemo na gradske i republičke vlasti da poboljšaju našim šampionima uslove za treniranje i pozivamo ih da sa reči pređu na dela.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zaprašivanje komaraca iz aviona - Borča - 02-03 avgust 2013

    Akcija zaprašivanja komaraca obustavljena

    Najbolji učenici Palilule letuju na Krfu

    Najbolji učenici Palilule letuju na Krfu