in ,

Srpski kajak živi najbolje dane u svojoj istoriji

Kajak je definitivno postao još jedan sport kojim se Srbija može pohvaliti i to zahvaljujući srpskim kajkašima koji su napornim treningom i uz veliku želju došli u sam vrh svetskog kajaka.

Na svetskom prvenstvu u Moskvi Srbija je osvojila pet medalja i to predstavlja najveći uspeh u istoriji ovog sporta.

U subotu naš dvojac u sastavu Marko Tomićević i Vladimir Torubarov osvojio je bronzanu medalju u disciplini K2 na 1000 metara. Njihov rezultat bio je 3,09,857 minuta.

Zatim je Dalma Benedek-Ružičić donela Srbiji drugu bronzanu medalju ostvarivši rezultat 3,49,780 minuta u A finalu discipline K1 na 1.000 metara.

Nakon odličnog subotnjeg starta naših kajakaša u nedelju je sledilo obaranja rekorda i veliki trenutak u istoriji srpskog kajaka.

Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su treću medalju za Srbiju i to srebrnu. U pitanju je bila olimpijska disciplina na 500 metara. To je ujedno bio i najveći uspeh u karijeri naših sugrađanki i mi im ovim putem čestitamo na tome.

Kako se bližio kraj prvenstva, sledili su novi uspesi. Nakon samo dva sata od osvajanja treće medalje za Srbiju sestre Moldovan osvojile su i četvrtu! Bronza u A finalnoj trci na 200 metara. Svetski rekord po broju osvojenih medalja na jednom svetskom prvenstvu je oboren!

Šlag na tortu bila je najsjajnija medalja – zlatna!

U disciplini K2 na 200 metara Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su prvo mesto. Peta po redu medalja za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu.

Sestre Moldovan Moskva 2014

Srpski kajak ima budućnost

Da pomenemo i ostale srpske kajakaše koji će sigurno u narednim godinama takođe donositi Srbiji medalje na raznim prvenstvima.

Strahinja Mladežić bio je peti u B finalu discipline C-1 na 500 metara. Četverac u sastavu Boltić, Torubarov, Holpert, Terzić osvojio je četvrto mesto u A finalu na 1.000 metara. Marko Dragosavljević bio je šesti na 200 metara.

Srbija je definitivno postala i zemlja kajaka. Sve više uspeha naših kajakaša čine nas ponosnim i popularizuju ovaj sport u Srbiji. Na žalost mesta za treninge nisu dobro uređena, to mora mnogo bolje od strane nadležnih. Makar toliko su zaslužili naši šampioni.

 

Čestitamo svim našim kajakašima na velikom uspehu i zahvaljujemo im se što su na najbolji mogući način predstavljali boje svoje zemlje na Svetkom prvenstvu u Moskvi!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na levoj obali Dunava angažovano 11 aviona za prskanje komaraca

    Suzbijanje komaraca iz aviona počinje danas, trajaće tri dana

    Kiša meteora LOBI

    Večeras najveći broj zvezda padalica u godini