Srpski kajak živi najbolje dane u svojoj istoriji

u Najnovije sportske vesti/Vesti

Kajak je definitivno postao još jedan sport kojim se Srbija može pohvaliti i to zahvaljujući srpskim kajkašima koji su napornim treningom i uz veliku želju došli u sam vrh svetskog kajaka.

Na svetskom prvenstvu u Moskvi Srbija je osvojila pet medalja i to predstavlja najveći uspeh u istoriji ovog sporta.

U subotu naš dvojac u sastavu Marko Tomićević i Vladimir Torubarov osvojio je bronzanu medalju u disciplini K2 na 1000 metara. Njihov rezultat bio je 3,09,857 minuta.

Zatim je Dalma Benedek-Ružičić donela Srbiji drugu bronzanu medalju ostvarivši rezultat 3,49,780 minuta u A finalu discipline K1 na 1.000 metara.

Nakon odličnog subotnjeg starta naših kajakaša u nedelju je sledilo obaranja rekorda i veliki trenutak u istoriji srpskog kajaka.

Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su treću medalju za Srbiju i to srebrnu. U pitanju je bila olimpijska disciplina na 500 metara. To je ujedno bio i najveći uspeh u karijeri naših sugrađanki i mi im ovim putem čestitamo na tome.

Kako se bližio kraj prvenstva, sledili su novi uspesi. Nakon samo dva sata od osvajanja treće medalje za Srbiju sestre Moldovan osvojile su i četvrtu! Bronza u A finalnoj trci na 200 metara. Svetski rekord po broju osvojenih medalja na jednom svetskom prvenstvu je oboren!

Šlag na tortu bila je najsjajnija medalja – zlatna!

U disciplini K2 na 200 metara Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su prvo mesto. Peta po redu medalja za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu.

Sestre Moldovan Moskva 2014

Srpski kajak ima budućnost

Da pomenemo i ostale srpske kajakaše koji će sigurno u narednim godinama takođe donositi Srbiji medalje na raznim prvenstvima.

Strahinja Mladežić bio je peti u B finalu discipline C-1 na 500 metara. Četverac u sastavu Boltić, Torubarov, Holpert, Terzić osvojio je četvrto mesto u A finalu na 1.000 metara. Marko Dragosavljević bio je šesti na 200 metara.

Srbija je definitivno postala i zemlja kajaka. Sve više uspeha naših kajakaša čine nas ponosnim i popularizuju ovaj sport u Srbiji. Na žalost mesta za treninge nisu dobro uređena, to mora mnogo bolje od strane nadležnih. Makar toliko su zaslužili naši šampioni.

 

Čestitamo svim našim kajakašima na velikom uspehu i zahvaljujemo im se što su na najbolji mogući način predstavljali boje svoje zemlje na Svetkom prvenstvu u Moskvi!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.