in

Građani Koteža hoće da menjaju naziv Hrvatske ulice

Kotež ima najviše Sutjeskih ulica u Srbiji i sve su obeležene brojevima ali izgleda da sugrađanima ipak najviše smeta jedna u samom centru naselja – Hrvatska.

Pre nekoliko dana kada je preminuo naš legendarni glumac Dragan Nikolić obratio nam se sugrađanin iz Koteža sa sledećim zahtevom.

– Molim sve članove ove stranice da pokrenemo inicijativu da se ulica Hrvatska u naselju Kotež preimenuje u Dragan Nikolić, mislim da to ovaj velikan zaslužuje – napisao nam je Milan.

Potom je gledateljka Studia B iz Koteža postavila pitanje kakva je procedura da se promeniti naziv Hrvatske ulice.

Stoga smo napravili anketu da čujemo mišljenje drugih sugrađana.

Prodecura za promenu naziva ulice

Da bi promenili naziv ulice, potrebno je poslati predlog i obrazloženje nadležnoj Komisiji za promenu naziva trgova i ulica na adresu Trg Republike 3/I, Beograd nakon čega će komisija odlučiti o pomenutom predlogu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Podrzavam promenu. Nesto nisam cuo da u Hrvatskoj postoji Srpska ili Srbijanska ulica, kako god, a samo se mi utrkujemo da svima izadjemo u susret. Toliko u Srbiji postoji istaknutih ljudi koji nemaju svoje ulice, dok glavna ili druga glavna ulica u Kotezu nosi ime „Hrvatska“. Ne trebaju nama ni Dragan Nikolic, ni Pupin, ni Milankovic, Tesla, Andric … kad nemmo osecaj nacionalne pripadnosti i ne cenimo svoje. Ne bi me cudilo da sutradan Zrenjaninski put preimenuju u „Albanski put“. I to sto Milan spominje rupetinu, nema veze sa ovom temom. I sa rupom i bez nje, ova ulica ne treba da nosi naziv „Hrvatska“. Cime je to Hrvatska zasluzila da ulice po Srbiji nose ime te drzave ? Iz zahvalnosti za 700.000 streljanih Srba u Jasenovcu … ili mozda za onih 300.000 proteranih tokom devedesetih ?

Do sada na Paliluli proglašene četiri izborne liste-2016

Do sada na Paliluli proglašene četiri izborne liste

Umro za stolom u kafani u Krnjači