in

Grad započeo tretiranje površina protiv komaraca i na levoj obali

Već smo zakoračili u toplo vreme, što znači da ćemo uskoro voditi i bitku sa komarcima, a mi na levoj obali najviše osetimo koliko su komarci zapravo dosadni i naporni.

Zato su nadležni u Beogradu, bez obzira na vanredno stanje. već započeli tretiranje površina na kojima se razvijaju larve komaraca. Između ostalog tretiraju se i površine na levoj obali.

Do sada je tretirano oko 1.500 hektara, a tokom ove i sledeće nedelje, biće tretirano još oko 400 hektara. Tretiranje obavlja JKP Gradska čistoća.

Ove godine imamo malo bolju situaciju zato što je niži vodostaj reka. Najviše larvi se pojavljuje na izlivima kanalizacija u reke, a mi, nažalost, na teritoriji grada Beograda imamo stotinu takvih izliva – pojasno je zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd, i ove godine će podeliti sredstvo za suzbijanje komaraca onim sugrađanima koji imaju septičke jame.

Ovo sredstvo baci se kroz ve-ce šolje i tako završi u jami, a na taj način svako daje svoj doprinos u borbi protiv komaraca – rekao je Goran Vesić.

Suzbijanje krpelja u prethodnom periodu izvršeno je na 3.000 hektara zelene površine, a najavljeno je da će se ponoviti tretman za deset dana.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić rekao je da je suzbijanje larvi komaraca i krpelja rađeno na osnovu monitoringa koji su ranije izvršili.

Foto: Beoinfo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Juče nakon policijskog časa, lančani sudar na Pančevačkom mostu

    Danas se nastavlja serija koncerata pod nazivom „Beograd Pobeđuje“