Grad prodaje službena vozila za 150 eura

Grad prodaje službena vozila za 150 eura

u Vesti od

Grad Beograd prodaje 263 službena automobila a sav prihod od prodaje biće namenjen za sanaciju štete od poplava u gradskim opštinama. Sutra će izaći oglasi sa detaljnim spiskom automobila, a aukcija će biti održana u subotu, 7. juna u centru Sava.

Grad Beograd organizovaće aukciju na kojoj će prodati oko 263 automobila čija knjigovodstvena vrednost iznosi više od 60 miliona dinara.

Sav prihod od prodaje biće usmeren u humanitarne svrhe, u fond namenjen za zbrinjavanje i sanaciju štete od poplava koje su se desile u gradskim opštinama.

„Utvrdili smo da od 988 automobila, skoro 30 odsto (263) su automobili koji predstavljaju višak. Oni će biti ponuđeni na prodaju sledeće subote, a od sutra će svi zainteresovani građani i potencijalni kupci moći da vide vozila na Parking servisu pored Buvlje pijace“, kazao je Mali novinarima u Beogradu.

I dodaje da je ovo samo jedna od mera racionalizacije troškova i želja za menjanjem ponašanja i načina na koji Gradska uprava funkcioniše.

Grad prodaje službena vozila za 150 eura

Vozila se kupuju u viđenom stranju i mogu se razgledati od sutra do 5. juna, od 10 do 15 h. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju pravna lica i građani koji uplate depozit od 20 odsto procenjene vrednosti vozila, na račun javnog preduzeća u čijem je vlasništvu vozilo za koje su zainteresovani”, kaže Mali.

Na prodaju su i povoljniji automobili sa početnom cenom od 18.000 dinara a najskuplje vozilo je „Reno Latitude” proizvedeno 2011. a procenjeno na 2,32 miliona dinara. 

Sutra se očekuje izlazak oglasa sa detaljnim spiskom automobila, a aukcija će biti organizovana u centru Sava 7.juna. Vozila se kupuju u viđenom stranju i mogu se razgledati od sutra do 5. juna, od 10 do 15 h na Parking servisu pored Buvlje pijace.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*