Grad Beograd počeo podelu paketa pomoći za osobe sa invaliditetom - www.lobi-info.rs

Grad Beograd počeo podelu paketa pomoći za osobe sa invaliditetom

1 minut za čitanje

Kako saznajemo, grad Beograd započeo je sa distribucijom osam hiljada paketa pomoći za osobe sa invaliditetom i roditelje dece sa smetnjama u razvoju. Pored toga sprema se još šest hiljada paketa pomoći.

Paketi se pripremaju u prostorijama humanitarne organizacije „Banka hrane”, a tokom ove akcije će ugrožene kategorije stanovništva dobiti ukupno osam hiljada paketa pomoći.

Donacije se za ove akcije prikupljaju od različitih kompanija i do sada je pripremljeno dve hiljade paketa, čija distribucija počinje danas.

Još pet hiljada biće namenjeno porodicama sa troje i više dece, koja idu u vrtiće na teritoriji Beograda, kao i za hiljadu dece kojima grad plaća boravak jer su iz socijalno ugroženih porodica – kazao je Vesić.

On je dodao da paketi sadrže oko petnaest proizvoda, ukupne vrednosti više od hiljadu dinara, a zamenik gradonačelnika je zahvalio brojnim kompanijama koje nesebično pomažu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da se tokom vanrednog stanja osobe sa invaliditetom susreću sa brojnim problemima.

Ova akcija nosi naziv „Doniraj za život” i veoma je važno da podstaknemo sve društveno odgovorne kompanije, da doniraju. Ovoj kategoriji naših sugrađana pomoć je potrebna svakodnevno – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da je cilj, da paket osnovnih životnih namirnica dođe do svake osobe sa invaliditetom.

Foto: Beoinfo

Leave a Reply

Prethodna priča

Za mesec i po dana završava se emitovanje nastave na daljinu

Sledaća priča

Na levoj obali ima ukupno 38 obolelih, najviše u Borči

Poslednje od Društvo