in

Borčani ogorčeni zbog nezavršenih radova na toplovodu

Radovi na postavljanju nove toplovodne mreže u Borči započeti su još tokom leta, kada je i bilo adekvatno vreme za ovakve radove. I bilo je razumno pomisliti da će radovi biti završeni pre početka grejne sezone, ali to se nije desilo.

Na velikom broju raskopanih lokacija i dalje sve stoji, a sugrađani u ulici Miladina Zarića još uvek se nisu ogrejali iako neprestano pokušavaju da saznaju kada će njihov toplovod biti saniran. Nažalost, već mesec dana niko se nije pojavio da završi radove.

Pokušali smo da kontaktiramo Beogradske elektra i izvođača radova, firmu Vladex iz Borče. Nažalost, svi naši upiti ostali su bez odgovora. A pritužbe sugrađana su brojne.

Osim onih koji žive u Miladina Zarića i koji uopšte nisu imali grejanje od početka grejne sezone, javili su se i sugrađani iz drugih delova Borče. Žalili su se na rovove koji nisu bili adekvatno obezbeđeni, na haos koji je ostao nakon izvođenja radova, na uništene zelene površine, trotoare, klupe i kante.

Ukratko, bilo je svega osim blagovremeno i uredno završenog posla, pa su sugrađani s prevom ogorčeni. A kako Borča izgleda posle otaljanih radova možete videti na fotografijama:

Važno je napomenuti i to da su sugrađani koji uopšte nisu imali grejanje od početka grejne sezone, ovoga meseca uredno dobili račune po punoj ceni. 

Nadamo se da će se neko iz Beogradske elektrane dozvati pameti i sugrađanima konačno sanirati kvarove na toplovodu kako ne bi dočekali hladno vreme u ledenim stanovima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Nisam uspeo da pronađem ni ko je angažovao izvođača radova (Toplane ili Grad) niti ugovor o radovima, tabla sa obaveštenjem o radovima ne postoji. Nepoznato je i dali postoji nadzorni organ.
    U ugovorima obično stoji da posle radova teren mora da se vrati u prethodno stanje, da li je tako i u tom ugovoru, jer tamo gde su završeni radovi samo je malo našminkano, staze, slivnici, ulice, trotoari su zamazani da bi izgledali kao popravljeni…

„Verski simboli Srbije“ – Konkurs za izložbu fotografija u CK „Vlada Divljan“

Radno vreme trgovaca za vreme državnog praznika u nedelju i ponedeljak