in

FK Palilulac nastavlja izgradnju rekreativnog parka u Krnjači

Iako je početak radova na izgradnji sportsko-rekreativnog parka u Krnjači, na zemljištu fudbalskog kluba „Palilulac“, izazvao i neke negativne komentare, radovi se odvijaju po planu.

Nakon što je područje koje je za ovaj park planirano, očišćeno od divljen šiblja i rastinja, nasuta je zemlja kako bi teren bio pripremljen za dalje radove.

Čišćenje obližnjeg kanala

Od našeg poslednjeg pisanja o ovom projektu, očišćen je i obližnji kanal koji je prethodno godinama bio zapušten. Na potezu od kluba do stambenog naselja, u dužini od oko jednog kilometra, očišćeno je višedecenijsko rastinje i korov pored puta.

Srećan sam jer komšije sada šetaju uređenim delom, a deca su srećna jer mogu biciklom da dođu na trening. Ne moraju više kroz romski deo pun pasa lutalica. – kaže Dejan Danojlić, predsednik kluba.

Podsećamo da je ovaj projekat pokrenuo fudbalski klub Palilulac, koji na svom zemljištu, od sopstvenih sredstava uređuje prostor koji će biti pretvoren u veliki park sa sportskim terenima, ali da je projekat dobio podršku opštine Palilula.

Uređenje prostora pored puta ka klubu

Kako je predsednik kluba dodao, nada se da će ovim projektom Palilulac dati primer i drugim klubovima, da osmisle projekte u korist zajednice i da pokrenu opštinu da im se priključi. 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Lidl obavlja poslednje pripreme za otvaranje svojih objekata

    Sudar kod Pupinovog mosta, vozilo završilo u kanalu