in

FK Crvena Zvezda planira da kupi Sportski centar Kovilovo

Crvena zvezda konkretizovala je planove o formiranju svog trening centra i žele da formiraju sopstveni trening kamp u nekadašnjem domu „A“ reprezentacije.

Prvi čovek kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić, rekao je u razgovoru za „Večernje novosti“ da su ostvarena sva tri cilja klupske skupštine za 2016. godinu (finansijska stabilizacija, osvajanje titule i „podizanje“ omladinske škole), a da će sledeći biti usmeren upravo ka pravljenju kampa za rad prvog tima i omladinskih selekcija.

Kao idealnu lokaciju za stvaranje te baze u Zvezdi vide Sportski centar „Prezident“ u Kovilovu, gde su se ne tako davno pripremale mnoge reprezentacije – fudbalska, košarkaška, rukometna…

– Sada još samo preživljavamo, ali da bismo se vratili na staze stare slave moramo postaviti nove ciljeve koje ću izneti na Skupštini. Prvi je pravljenje ozbiljnog trening kampa za prvi tim i omladinsku školu. Već imamo jasnu lokaciju, a to je Sportski centar Kovilovo. Posle dužeg traženja lokacije, izbor je Kovilovo, jer tu možemo najbrže da se uselimo zato što poseduje kompletnu infrastrukturu, hotel ‘Prezident’, zatvorenu halu, dva terena, 14 hektara zemlje… – rekao je Terzić.

I dodao, izgradili bismo još šest terena i onda brže vukli benefite od naše škole. Tek kad to uradimo u 2017. možemo da postavimo peti cilj – Evropu. Za ta dva cilja potrebna su nam ozbiljna finansijska sredstva.

Uz objašnjenje da će Zvezda prodavati najbolje mlade igrače sve dok klub ne bude na mnogo manjem dugu nego danas („recimo, na 25 miliona evra“), Terzić je objasnio da je njegova obaveza da crveno-beli većom brzinom stvaraju nove asove.

– Već smo lansirali Manojlovića, Ristića i Plavšića. Od njih očekujemo dobar prihod u narednom periodu. Moramo da lansiramo još trojicu. Uroša Račića već prate veliki klubovi, nameću se Luka Adžić, Veljko Nikolić, Luka Ilić, Dejana Joveljića je usporila mononukleoza. Svi oni su pri prvom timu, jer moramo nastaviti sa forsiranjem naše dece kako bih ispunio san – kazao je prvi čovek Zvezde.

A njegov san je…

– Ako ostanem duže u klubu, voleo bih da imam tim formiran samo od igrača iz naše škole, bez ijednog stranca. Za to moramo imati Kovilovo da bismo imali formirane igrače. Spustićemo skauting na niži uzrast, sve što valja dolaziće sa 13 i 14 godina. Uz to, osnovali bismo klubove filijale u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, gde ćemo okupljati klince i preseljavati ih posle punoletstva. Sad to nije realno, nemamo resurse, za to su nam potrebni vreme i finansije –

Direktor Zvezde dodao je i…

– Optimista sam jer sam 2014. sam krenuo u avanturu spasavanja sa neizvesnim ishodom, a danas ljudima iz UEFA kažem da je Zvezda na dobrom putu i da će biti učesnik evropskih takmičenja. Treba joj samo vreme. Najgore je iza nas, samo tražim strpljenje –

Izvor: Mondo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Plesni festival salse u Centru za kulturu “Vlada Divljan”

Kako do vaučera za novogodišnji paketić?