EHF diskvalifikovao srpske juniorke sa turnira u Kovilovu

u Najnovije sportske vesti/Vesti

Evropska rukometna federacija diskvalifikovala je srpske juniorke, nakon što je vlada Srbije odlučila da se na kvalifikacionom turniru u Kovilovu ne odigra meč između Srbije i tzv. Kosova.

Utakmica kvalifikacionog turnira juniorki je otkazana odlukom ministra unutrašnjih poslova, a EHF je odlučio da srpsku reprezentaciju diskvalifikuje iz daljeg takmičenja.

EHF je na svom sajtu saopštio i da očekuje da se odigraju preostale utakmice između kosovske, norveške i slovačke selekcije u ranije određenim terminima u Kovilovu.

Policija u Kovilovu

Govoreći o otkazanom meču juniorki Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu, ministar Stefanović kaže da je otkazivanje utakmice u interesu bezbednosti Srbije koja ne želi da dozvoli sukobe. Napomenuo je da se ne radi o navijačkim grupama, već da se ovome protivi čitav narod Srbije.

Šta je bila alternativa? Da pošaljem kordone policije da tuče te ljude koji dođu tamo, zbog toga da bi igrali nekakvu utakmicu sa Kosovom koje ne priznajemo? – kaže Stefanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se osim kvalifikacione utakmice između ženskih juniorskih rukometnih reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni mečevi Kosova sa Norveškom i Slovačkom. Ovi mečevi bili su zakazani za danas, i sutra.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Najnovije sportske vesti

Idi na VRH