in

Došli iz Zemuna da u Borči istovare otpad! Naš sugrađanin ih prijavio!

Iako se veći broj udruženja proteklih godina ozbiljno angažovao da se unapredi ekološka svest na levoj obali i smanji broj divljih deponija, ponekad izgleda kao da se tome ne može stati na put.

Skoro svakodnevno smo svedoci toga da oni bahati, kako građani tako i firme, jednostavno pokupe svoj otpad u prikolicu i izbace ga nama pred nosom. Nije ih briga što njihov otpad ostaje „pred našim vratima“.

Juče nam se javio naš sugrađanin Marko, koji je bio svedok izbacivanja otpada na divlju deponiju u Borči. Baš zato slučaj je prijavio nadležnima, a počinioce fotografisao.

Danas je bio lep i sunčan dan, dan čiji završetak su narušili oni koji unište sve što je lepo. Ljudi su iz Zemuna dovezli prikolicu otpada u našu lepu Borču.

Marko je odreagovao tako što je odmah pozvao nadležne. Policija je izašla na lice mesta i sačinila zapisnik, a fotografije će biti prosleđene komunalnoj inspekciji opštine Palilula.

Inače Marko je poznat kao ljubitelj prirode. Aktivan je član udruženja Eko Pančevački rit, a bavi se i zbrinjavanjem životinja.

Kako nam je rekao, želeo je da ovim gestom pruži primer sugrađanima, ali i da ih ohrabri da reaguju na zagađivače prijavama

Još jednom podsećamo, da sugrađani ne moraju lično da podnose prijave, već mogu sve fotografije i druge dokaze da dostave udruženju Eko Pančevački rit.

Eko Pančevački rit možete kontaktirati putem njihove Facebook stranice ili putem Vibera na broj 064-0620-344

Na ovaj način sugrađani ostaju potpuno anonimni, a udruženje na osnovu dokaza podnosi prijave protiv zagađivača nadležnim institucijama i službama.

Neka ovo bude opomena svim zagađivačima, da LEVA OBALA NIJE DIVLJA DEPONIJA za ostatak Beograda!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

bebi kolica

Opština Palilula poklanja bebi kolica

Sekretarijat za saobraćaj povećao broj polazaka na linijama 95, 101 i 106