in

Do daljnjeg nema zatvaranja vrtića

Od početka epidemije virusa korona do sada, devetoro mališana iz beogradskih vrtića bilo je pozitivno na virus korona, kao i 60 zaposlenih u vrtićima i nešto više od 150 roditelja, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Međutim, zabrinjava to što je najveći broj zaraženih registrovan u poslednje dve nedelje.

I dodaje, od 11. maja, kada su posle vanrednog stanja otvorene predškolske ustanove u Beogradu, ni u jednom trenutku nije razmatrano zatvaranje nijednog vrtića zbog virusa korona.

U vrtićima od početka postupa tako da se strogo poštuju mere koje je propisao Krizni štab i da do sada nisu imali problema ni sa osobljem, jer je uvek bio dovoljan broj osoblja koji je u predškolskim ustanovama mogao da brine o deci.

Kada su u pitanju škole, Gak kaže da je od početka školske godine, 1. septembra, registrovano 160 đaka pozitivnih na virus korona, a obolevanje je prijavilo oko 160 roditelja, uz napomenu da u školama ima 120.000 osnovaca, a srednjoškolaca više od 80.000.

I dodaje, da je u poslednjih desetak dana registrovano 50 đaka pozitivnih na virus korona.

Broj testiranih u poslednja 24 časa je bio 9457, od koji je covid 19 potvrđen kod 1384 osobe, dok je ukupno hospitalizovano 1012 osoba.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Broj obolelih raste, bez novih mera za sada

    Pančevački most čeka rušenje i izgradnja prilaznih konstrukcija