Do daljnjeg nema zatvaranja vrtića - www.lobi-info.rs

Do daljnjeg nema zatvaranja vrtića

1 minut za čitanje

Od početka epidemije virusa korona do sada, devetoro mališana iz beogradskih vrtića bilo je pozitivno na virus korona, kao i 60 zaposlenih u vrtićima i nešto više od 150 roditelja, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Međutim, zabrinjava to što je najveći broj zaraženih registrovan u poslednje dve nedelje.

I dodaje, od 11. maja, kada su posle vanrednog stanja otvorene predškolske ustanove u Beogradu, ni u jednom trenutku nije razmatrano zatvaranje nijednog vrtića zbog virusa korona.

U vrtićima od početka postupa tako da se strogo poštuju mere koje je propisao Krizni štab i da do sada nisu imali problema ni sa osobljem, jer je uvek bio dovoljan broj osoblja koji je u predškolskim ustanovama mogao da brine o deci.

Kada su u pitanju škole, Gak kaže da je od početka školske godine, 1. septembra, registrovano 160 đaka pozitivnih na virus korona, a obolevanje je prijavilo oko 160 roditelja, uz napomenu da u školama ima 120.000 osnovaca, a srednjoškolaca više od 80.000.

I dodaje, da je u poslednjih desetak dana registrovano 50 đaka pozitivnih na virus korona.

Broj testiranih u poslednja 24 časa je bio 9457, od koji je covid 19 potvrđen kod 1384 osobe, dok je ukupno hospitalizovano 1012 osoba.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Broj obolelih raste, bez novih mera za sada

Sledaća priča

Pančevački most čeka rušenje i izgradnja prilaznih konstrukcija

Poslednje od Vesti