in

Đaci u Borči slavili kraj godine, palile se baklje, ostalo smeće (FOTO)

dav

Pre samo nekoliko dana za osnovce je završena školska godina, a kako je to već tradicija, učenici završnih razreda uvek proslave poslednji dan škole na svoj način.

Ipak, ove proslave ne prijaju uvek ostalim sugrađanima, jer ono što tinejdžerima izgleda zabavno, ne mora uvek da bude tako.

Juče je bio zadnji dan škole, ako se može tako reći u ovim okolnostima, i logično je da će biti proslava đaka. Pošto živimo blizu Vidovdanskog terena, u nekom momentu smo videli da se deca okupljaju i da se tu i tamo vidi poneka cigara, alkohol i naravno u nekom momentu trubači.

Osnovci iz Borče su na Vidovdanskom terenu slavili kraj školske godine i bacali papire. Nažalost, neizostavan deo ove proslave bile su i baklje.

Nekoliko ovih pirotehničkih naprava završilo je i na parkingu.

Jedna od njih je gorela tačno ispod mog automobila! Na samo par centimetara od zadnje desne gume je završila jedna zapaljena baklja – rekao nam je sugrađanin iz Borče

Ipak, ovako mladi ljudi nemaju uvek svest o tome šta sve može da proistekne iz njihovih postupaka, a bačene baklje mogle su da izazovu daleko ozbiljnije događaje.

Sugrađani su bili zabrinuti, jer šta da se zapalio neki od automobila, ili suvi komunalni otpad koga je bilo svuda, uključujući i papire koje su bacali đaci.

Da je kojim slučajem, ne daj Bože, došlo do eksplozije rezervoara, procenite sami koliko bi dece bilo povređeno.

Baklje inače razvijaju izuzetno visoke temperature i ovoga puta sreća je sprečila da se nešto na ovaj način zapali i da dođe do daleko ozbiljnijeg incidenta.

Niko ne osporava da deca treba da proslave kraj školske godine. Ipak, komšije se pitaju zašto se ovakve proslave ne organizuju u školskom dvorištu, pod određenim nadzorom.

A nakon ovog slavlja, ostala je i jako ružna slika na Vidovdanskom terenu: prazne limenke, razbijene flaše, opušci i bačeni papiri.

Postavlja se pitanje: da li smo na odgovarajući način vaspitali svoju decu i koliko je krivica za ovu sliku zapravo roditeljska!

Foto: M.S.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sugrađani u Hopovskoj noćas ispumpavali vodu iz stanova (VIDEO)

Delovi Borče danas bez struje zbog planiranih radova