in

DIVAN GEST! Đaci iz Drainca poklonili igračke deci u Zvečanskoj

Juče su deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj uručeni paketići igračaka koje su prikupili đaci osnovne škole „Rade Drainac“ u Borči.

Akcija prikupljanja igračaka za decu iz Zvečanske organizovana je povodom obeležavanja Dečije nedelje čiji je moto ove godine bio „Neću da brigam, hoću da se igram“.

– Odatle i ideja da prikupimo igračke za decu. Znamo da je igra nerazdvojni elemenat u detinjstvu i razvoju dece i zato smo se i odlučili da im na ovaj način ulepšamo dane – rekla je Zajić-Smiljanić novinarima.

Osnovna škola Rade Drainac svake godine organizuje ovakve humanitarne akcije.

rade-drainac-pomoc-deci-2016-01

– U prikupljanju paketa učestvovali su i đaci, i roditelji i nastavnici – navela je članica Gradskog veća Tanja Popović i poručila ostalim beogradskim školama da se ugledaju na školu „Rade Drainac“,jer ovakve akcije deci iz Zvečanske puno znače.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić je rekao da je oktobar poznat po tome što se tada organizuje puno aktivnosti za decu, upravo iz razloga što se u tom mesecu obeležava Dečija nedelja.

– Imamo niz akcija koje škole i razne organizacije usmeravaju prema ovoj našoj ustanovi što nama puno znači – istakao je Milačić.

Zahvalivši školi „Rade Drainac“ i Gradu Beogradu što su učestvovali u akciji, on je izrazio nadu ta će takve akcije biti organizovane i ubuduće.

Izvor&Foto: Kurir

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    JobFair16: Sajam poslova i praksi za studente i diplomce

    HEROJ Renato Grbić spasio devojčicu koja je skočila sa Pančevačkog mosta