in

Diplome u akciji „Plivaj i uživaj“

Diplomu plivača, kao propusnicu za prelazak iz malog bazena u veliki, dobilo je 24. novembra na bazenu Tašmajdan, 58 mališana koji su prošli testiranje u okviru akcije „Plivaj i uživaj“.

Treću godinu zaredom, Gradska opština Palilula organizuje besplatnu školu plivanja za školarce od sedam do petnaest godina, kojom je obuhvaćeno oko 15.000 najmlađih Palilulaca. Mogućnost da nauče da plivaju iskoristilo je u protekle dve godine preko 3.000 dece. Ove godine je prijavljeno oko 1.300 dece, među kojima su i plivači i neplivači.

Svi polaznici akcije „Plivaj i uživaj“ pohađaju školu plivanja pod stručnim nadzorom instruktora i na kraju svake obuke, polažu testove za prelazak iz malog bazena u veliki. Oni nastavljaju da plivaju kao plivači, ali i dalje pod kontrolom i pažnjom instruktora i spasilaca.
plivaj_i_uzivaj-01
Termini za plivanje organizovani su svakog radnog dana od 10 do 11 h i od 15 do 16 h, kao i u više termina za mali bazen za najmlađe neplivače.

Testiranju malih plivača prisustvovao je predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić koji je istakao značaj akcije, kako u smislu učenja plivanja za najmlađe sugrađane, tako i u pogledu razvijanja njihovog sportskog duha od malena. „Naročito smo ponosni na akciju ‘Plivaj i uživaj’. Potrebno je da se razvija sportski duh kod dece, da nauče i da pobede i da izgube, da nauče da se rad i trening isplati, a pre svega da ih sklonimo sa ulice“, rekao je Nikolić. Osvrnuo se i na predstojeće takmičenje u plivanju koje će se održati 29. novembra na bazenu Tašmajdan: „Meni je drago, i čast mi je što će se održati ovo takmičenje. Pozivam sve Palilulce osnovce da se prijave, njihove roditelje da dođu i da tog dana napravimo jednu sportsku feštu ovde na bazenu Tašmajdan“, rekao je prvi čovek Palilule.

Takmičenje u plivanju 29. novembra održava se u tri discipline – kraul, prsno i leđno plivanje, u 13 trka određenih prema uzrastu učesnika.
plivaj_i_uzivaj-02

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Polasci autobusa dok je Pančevački most zatvoren - 2014

    Polasci autobusa dok je Pančevački most zatvoren

    Lažna dojava o bombi na Pančevačkom mostu-2014

    Lažna dojava o bombi na Pančevačkom mostu