in

“Dečje vaskršnje radosti” u Kotežu

Dečje vaskršnje radosti - Kotež
Dečje vaskršnje radosti - Kotež

“Dečje vaskršnje radosti”, 19. godinu zaredom, održaće se 03. i 05 maja 2013. godine u Kotežu radi proslave Vaskrsenja Gospoda našeg, Isusa Hrista.

Uskrs je dečiji praznik, kada se i u školi i u zabavištu pripremaju šarena vesela jaja, kada se prave različiti ukrasi koji simbolišu dotični praznik. Ideja je mnogo a deca će svakako uživati u međusonom druženju i ukrašavanju uskršnje trpeze.

No, na dečiju radost i ove godine najmasovniji kulturno- umetnicki program biće održan u naselju Kotež pod potkroviteljstvom osnovne škole “Vasa Pelagić” i Pravoslavne crkve “Sveti Apostoli Petar i Pavle.” Bogat program počinje 03. maja u ulici Milana Zečara a nastavlja se 05. maja 2013. godine.

Program manifestacije je sledeći:

• 03. maja 2013. godine u 12h počinje oslikavanje uskršnjih jaja. Manifestacija se održava u dvorištu crkve „Sveti Apostoli Petar i Pavle.”. Pravo učešća imaju deca do 14 godina koja treba da ponesu kuvano jaje i pribor za crtanje.
• Nastavak priredbe je 05. maja 2013. godine, sa početkom u 10 h. Priredba podrazumeva
– Takmičenje u tucanju jaja
– Zabavno- poučan program
– Zahvalnica darodavaocima
– Podela nagrada koja podrazumeva nagrađivanje najlepšeg oslikanoj jajeta kao i najtvrđeg. Stručni žiri čine ugledni profesori sa umetničkih akademija.

Dragi naši sugrađani, ne zaboravimo da je Uskrs jedan od najlepših i najradosnijih srpskih običaja te podržimo manifestaciju kao učesnici, gledaoci ili donatori.

Organizatori najmasovnije i najbogatije dečije proslave Vaskrsa u Srbiji pozivaju sve zainteresovane ljude koji su u mogućnosti da pomognu održavanje manifestacije u cilju obezbeđivanja nagradnog fonda za najlepše dečije radove.

Svoje doprinose možete uplatiti na:
– Račun škole: 840-1428666-75
– Svrha uplate: za dečije Vaskršnje radosti
– Primalac: OŠ „Vasa Pelagić“ ulica Milana Zečara 2, Beograd.

Za sve neophodne informacije možete kontaktirati profesora Slavoljuba Jovanovića na telefon 011/2712-982.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vrbica deciji praznik - Crkva svetog Nikolaja u Borči

    Vrbica u Crkvi svetog oca Nikolaja u Borči

    Padinska skela nastavnik diler ubijen

    Ubijeni nastavnik iz Padinske skele nije bio svedok