in

Dečija nedelja u Osnovnoj školi „Rade Drainac“

Da i danas nastavnici, kao dobri pedagozi, kroz igru treba da motivišu svoje đake i da im pruže „vetar u leđa“, dokazuje Jesenja modna revija u OŠ „Rade Drainac“.

Ovo je treća po redu godina kako učenici učestvuju u projektu Školskog Eko tima. Važno je istaći da je ideja o samoj manifestaciji krenula voljom i ljubavlju učenika prema modnom dizajnu. Tako da je njihova igra modnih kratora prerasla u realnost, a ona dalje u malu tradiciju. Kako navode, od materijala su koristili: krep papir, jesenje plodove, voće, bundeve, vreće, papirne i najlon kese. O ekologiji su znali dosta, priroda im je ponudila materijale i modeli za reviju bili su tu.

Revija je obuhvatala razne modele: kabanice, pantalone, šešire, haljine, kape, prsluke i mnogo drugih odevnih predmeta. Mali Eko tim je uživao u čarolijama ekološke sekcije vrlo motivisan i sjajno organizovan. Ispoštovali su ceo razvojni put jednog proizvoda od ideje do realizacije. Pošto su imali želju da sve to pokažu drugima, njihova šetnja oko škole se nastavila i u drugim pravcima.

Četvrtaci u Narodnoj skupštini

Naši četvrtaci ponosno su, povodom obeležavanja Dečije nedelje, posetili Narodnu skupštinu Republike Srbije 11.oktobra. Prilikom tog skupa, voditelj programa bio je Stefan Dobraš, učenik osmog razreda OŠ „Rade Drainac“. Taj skup je ulepšao možda i Stefanov uzor, iskusni Minja Subota, pevajući svoje višedecenijske poznate hitove.

„Svako dete nasmejana lica čuva jedna porodica“ bila je tema ovogodišnjih radova koje su deca crtala na platou ispred Narodne skupštine.

Nadamo se da će se i dalje razvijati kultura u našim osnovnim školama i ovim putem možda podstaknemo i neke druge da razmisle o zajedničkim angažmanima koje ćemo mi medijski uvek podržati.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    22.10.2014.zeleznice-srbije

    Izmenjen red vožnje Beovoza kroz Krnjaču i Ovču

    EDB najavio isključenje struje u Krnjači i Borči

    Sutra isključenje struje u Borči