in ,

Deca u vrtićima samo sa potvrdom roditelja od strane poslodavca

vrtić

Oko 30 odsto roditelja dece koja su upisana u beogradske vrtiće izjasnilo se da im je vrtić neophodan od 11. maja, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak na današnjem sastanku u Upravi Grada Beograda.

Gak je na sastanku, na kome su prisustvovali pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić i predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje, razgovarao sa direktorima 17 predškolskih ustanova i predstavnicima sindikata o merama pod kojima će se vrtići otvoriti za decu roditelja koji se moraju vratiti na radna mesta, a nemaju kome da ostave decu.

– Broj prijavljene dece pokazuje nam i visoku svest roditelja da se protiv virusa korone možemo izboriti samo zajedničkim naporima da sve rizike smanjimo, a da je ova mera nužna za one koji nemaju drugog izbora – naveo je Gak.

On je istakao da je tema sastanka bila način organizacije rada vrtića u novim okolnostima kao i načini zaštite kako bi i zaposleni i deca bili bezbedni, što je apsolutni cilj.

– Život mora da se polako vraća u normalu, ali uz maksimalnu opreznost i dalje praćenje saveta epidemiologa poručio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kako je rečeno na sastanku, roditeljima će biti potrebna potvrda poslodavca da su neophodni na svojim radnim mestima te da će vrtići poštovati mere koje je objavio Gradski zavod za javno zdravlje.

– Većina mera su već uobičajene mere koje vrtići sprovode tokom respiratornih infekcija koje se inače javljaju kod dece, a novina je trijaža dece na ulazu vrtića, obavezna zaštitna oprema koju roditelji moraju imati pri dovođenju dece i veći razmak između dece tokom obroka i spavanja – rekao je Gak.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Džakovi smeća osvanuli u Borči, krivi su nadležni ili nedostatak kulture? (FOTO)

    ekskurzija

    Uplaćeni novac za ekskurzije biće pretvoren u vaučere