in

Deca neće pohađati nastavu ako neko u porodici ima koronu

Kako se bliži 01. septembar, za roditelje i decu trenutno je polazak u školu najaktuelnija tema, jer mnogi još uvek ne znaju kako će sve to izgledati i biti organizovano u praksi.

Kako je izjavio dr Tiodorović, član kriznog štaba, neophodno je da deca krenu u školu. Ali, u slučaju da krene novi pik zaražavanja korona virusom, deca će nastaviti obrazovanje online.

Između ostalog naglasio je da je pohađanje nastave i odlazak u školu izuzetno bitno za razvoj mladog organizma u sociopsihološkom smislu. Deca ne mogu ostati izolovana.

Već je objašnjeno da će grupe u učionicama biti ograničene da bi postojala distanca. Maske su obavezne, ali se mogu skidati u klupi tokom časa kada postoji distanca.

Od roditelja se očekuje da u školu šalju decu koja su zdrava i da ako primete bilo kakve tegobe decu ostave kod kuće (mada je ovo bio slučaj i pre korone).

Ako se u porodici učenika pojavi korona, on neće dolaziti u školu, bez obzira na to da li je i sam zaražen – kaže dr Tiodorović

Nastava u školama neće se prekidati ukoliko jedan učenik u razredu dobije koronu. Ostatak razreda će biti testiran, ali neće biti izolovan, već će nastaviti rad. 

Iako je epidemiolog  dr Predrag Kon izjavio da će deca morati da nose troslojne maske, to je naknadno demantovao izjavom “da će biti dovoljno da nose bilo kakve maske, uključujući hirurške, platnene ili šivene”.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Preobraženje Gospodnje

    Stvorila se saobraćajna gužva i zastoj zbog udesa na Pančevačkom mostu