in

Danas se odlučuje na koji način će penzije stići do najstarijih sugrađana

Danas do odlučuje na koji način će biti isplaćivane penzije obzirom da stariji sugrađani, zbog mera Vlade koje su uvedene u cilju zaštite od korona virusa, ne mogu da napuštaju svoje domove.

Kako saznajemo, model za isplatu penzija koje naši najstariji sugrađani primaju preko tekućeg računa, trebalo bi da bude definisan do kraja dana, a na stolu su dve opcije.

Prva opcija važi i za najbezbedniju, a to je da penzije budu isplaćivane pomoću mobilnih „bankomata“ koje bi od kuće do kuće nosila vojska.

Penzionerima bi praktično na vrata došlo ovlašćeno lice i provlačenjem bankarske kartice kroz aparat isplaćivala bi se željena suma novca.

Druga opcija, koja će danas takođe biti razmatrana u Vladi, jeste da će bi država za najstarije mogla da odredi specijalne šaltere za pojedine delove grada.

Penzioneri bi dolazili po pozivu, a u cilju da ih na jednom mestu u istom momentu bude što manje.

Konačna odluka o opciji koja će se primenjivati biće doneta danas ali prema našim saznanjima, prednost se daje mobilnim bankomatima koje bi do penzionera dostavljala vojska.

Ovakav način isplate malo mogao da uspori dostavu penzija, ali se 30. mart uzima kao zadnji dan do kog bi drugi deo februarske penzije trebalo da stigne do svih najstarijih.

Mogućnost je i da se ove dve metode kombinuju, odnosno da se pored mobilnih bankomata obezbede i specijalne prostorije za pojedine delove grada ili pak posebni šalteri u bankama.

Ove muke nemaju penzioneri koji primaju svoje prinadležnosti na kućne adrese, pa će njima novac biti na vratima 24. marta koji će im po već ustaljenoj praksi doneti poštari.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć najavio i to da martovska penzija neće biti isplaćena u dva dela, kao što je to bio slučaj do sada, i da će cela penzija biti isplaćena 10. aprila uz dodatak od 4.000 dinara.

Dodao je i da penzije neće biti smanjivane, kao ni plate u javnom sektoru.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stigao avion iz Kine, maske uskoro u apotekama

    Konkurs za upis dece u vrtiće počinje 30. marta i vrši se elektronskim putem