Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Otvaranje novog pešačkog mosta u Krnjači - 13.12.2013

Otvaranje novog pešačkog mosta u Krnjači

u Dešavanja od
Tara – T2

Novi pešački most u Krnjači, preko kanala Kalovita, biće svečano otvoren danas 13. decembra u 12 časova. Most će otvoriti predsednik GO Palilula Stojan Nikolić.

Meštani Krnjače i Osnovna škola “Zaga Malivuk“ uspeli su peticijom da obezbede izgradnju pešačkog mosta preko kanala Kalovita, koji spaja ulice Save Kovačevića IV Grge Andrijanovića.

Građani zbog bezbednosti svojih mališana, primorani su na pisanje peticije jer stari most je bio rizičan za upotrebu i predstavljao opasnost za učenike Osnovne škole “Zaga Malivuk“  kao i za sve meštane dotičnog naselja. Uvidevši rizičnu opasnost mosta, opština Palilula je pre četiri meseca zatvorila most i stavila ga van upotrebe.

Novi most je počeo da se gradi i sada dostigao raspon na 17 metara, a osvetljen je i javnom rasvetom.

Zanimljivo:  Nadlažni od taksiste saznali da sugrađani iz Koteža i Krnjače danima nemaju struju

Iako je poznato da opština Palilula kuburi sa nedostatkom finansijskih sredstava, ipak je izašla u susret zahtevima građana jer se radi o jedinom mostu preko  kanala Kalovita dužine gotovo kilometar, koji su građani morali da zaobilaze kako bi prešli iz jednog u drugi deo Krnjače i izašli na Zrenjaninski put.

Građani Krnjače su pravi primer kako upornošću, organizovanošću i slogom su uspeli da obezbede svojim mališanima bezbedan most koji je neophodan za dotično naselje. Takođe ovaj primer daje zadatak svim građanima da se organizuju i peticijom reše problem svog mesta.

Čestitamo građanima Krnjače na novom most i pozivamo iste da svojim prisustvom ulepšaju otvaranje istog danas u podne. A opštini Palilula sve hvale i pohvale što pokazuje i dokazuje brigu za građane leve obale Dunava u Beogradu.

Zanimljivo:  Stigao je i "Park užasa", najbolji ovogodišnji horor

Foto: Nikola Đokić (Kanal Kalovita)

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh