Otvaranje novog pešačkog mosta u Krnjači - 13.12.2013
Otvaranje novog pešačkog mosta u Krnjači - 13.12.2013

Otvaranje novog pešačkog mosta u Krnjači

u Dešavanja

Novi pešački most u Krnjači, preko kanala Kalovita, biće svečano otvoren danas 13. decembra u 12 časova. Most će otvoriti predsednik GO Palilula Stojan Nikolić.

Meštani Krnjače i Osnovna škola “Zaga Malivuk“ uspeli su peticijom da obezbede izgradnju pešačkog mosta preko kanala Kalovita, koji spaja ulice Save Kovačevića IV Grge Andrijanovića.

Građani zbog bezbednosti svojih mališana, primorani su na pisanje peticije jer stari most je bio rizičan za upotrebu i predstavljao opasnost za učenike Osnovne škole “Zaga Malivuk“  kao i za sve meštane dotičnog naselja. Uvidevši rizičnu opasnost mosta, opština Palilula je pre četiri meseca zatvorila most i stavila ga van upotrebe.

Novi most je počeo da se gradi i sada dostigao raspon na 17 metara, a osvetljen je i javnom rasvetom.

Iako je poznato da opština Palilula kuburi sa nedostatkom finansijskih sredstava, ipak je izašla u susret zahtevima građana jer se radi o jedinom mostu preko  kanala Kalovita dužine gotovo kilometar, koji su građani morali da zaobilaze kako bi prešli iz jednog u drugi deo Krnjače i izašli na Zrenjaninski put.

Građani Krnjače su pravi primer kako upornošću, organizovanošću i slogom su uspeli da obezbede svojim mališanima bezbedan most koji je neophodan za dotično naselje. Takođe ovaj primer daje zadatak svim građanima da se organizuju i peticijom reše problem svog mesta.

Čestitamo građanima Krnjače na novom most i pozivamo iste da svojim prisustvom ulepšaju otvaranje istog danas u podne. A opštini Palilula sve hvale i pohvale što pokazuje i dokazuje brigu za građane leve obale Dunava u Beogradu.

Foto: Nikola Đokić (Kanal Kalovita)

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Dešavanja

Idi na VRH