in

Danas je državni praznik, saznajte ko radi, a ko ne

Dan primirja u Prvom svetskom ratu tradicionalno se obeležava 11. novembra i u Srbiji, a reč je o zvaničnom državnom prazniku i – neradnom danu. 

Ako nešto treba da završite u nekoj državnoj službi, bilo da je reč o opštinskom, gradskom ili republičkom nivou, to ćete teško obaviti danas. Zatvorene su i banke i pošte, osim onih dežurnih i onih smeštenih u tržnim centrima

Ako je za utehu, ne morate da brinete za šoping jer skoro sve prodavnice imaju danas uobičajeno radno vreme, baš kao i tržni centri.

Konačno, gradski prevoz će funkcionisati po redukovanom, nedeljnom redu vožnje, a taksisti će naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

Beogradske pijace danas rade od 6.00 do 13.00 časova, dok će Otvoreni tržni centar, popularni novobeogradski buvljak, ostati zatvoren.

I osnovci i srednjoškolci će imati produženi vikend, jedini predah do novogodišnjih praznika. U školkse klupe će se vratiti u utorak.

Da i vaspitači znaju za odmor, u prilog ide činjenica da će i vrtići tokom ovog praznika biti zatvoreni. Ko ipak mora da radi, najbolji način za čuvanje deteta, biće opcija baka i deka.

“Parking servis”, kao i za sve druge praznike, danas neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Garaže i parkirališta će biti otvorene kao i uvek.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dve osobe lakše povređene u nezgodi na Zrenjaninskom putu

    U Borči u nedelju još jednom akcija dobrovoljnog davanja krvi