Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Danas i zvanično počela grejna sezona u Beogradu

u Servisne informacije od

Danas je u Beogradu zvanično počela nova grejna sezona, ali to ne znači da će radijatori u svim stanovima biti topli, pa čak ni mlaki, tokom celog dana.

Razlog je, naravno, visoka spoljna temperatura koja se prognozira narednih dana, pa je skoro izvesno da će grejanja biti u jutarnjim i, eventualno, u večernjim satima.

Grejna sezona zvanično traje od 15. oktobra do 15. aprila i tada su “Beogradske elektrane” obavezne da pokrenu sistem. U slučaju niskih temperatura, od 1. do 14. oktobra, “Beogradske elektrane” su dužne da greju ako je prognozirana srednja dnevna temperatura ispod 12 stepeni.

Grejni dan traje od 06.00 do 22.00, a nedeljom od 7 do 22 časa. Pri niskim spoljašnjim temperaturama grejni dan može da se produži, pa čak i da grejanje bude neprekidno. Grejanje se ne prekida u noći između 31. decembra i 1. januara, između 6. i 7. januara i između 13. i 14. januara, osim u slučaju izuzetno povoljne spoljašnje temperature..

Prekid isporuke vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža. Prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00 temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa.

Telefoni za reklamacije

Ako imate problema sa slabim grejanjem treba da pozovete (011) 20-93-011. Ako cure radijatori ili instalacije treba da nazovete (011) 20-93-100.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Servisne informacije

Idi na Vrh