in

Da li ste znali da je od subote otvoren za posetioce bazen Tašmajdan

Zatvoreni bazeni za rekreativno plivanje građana na bazenima „Tašmajdan“ otvoreni su u subotu, sa važećim cenovnikom za propusnice koji nisu menjali od prošle sezone. Ostali bazeni još uvek čekaju na otvaranje.

Iz uprave bazena „Tašmajdan“ naveli su da je voda u bazenima najmanje rizična zbog prisustva hlora, te je širenje virusa putem vode najmanje verovatno.

Inače, Institut Batut je izdao mere za bazene i spa i wellness centre kako bi se sprečilo širenje korona virusa:

 • Zaposleni i korisnici spa & wellness centara moraju biti bez simptoma koji ukazuju na COVID 19 (povišena temperatura, kašalj, kratkoća daha, otežano disanje, gubitak čula ukusa i mirisa).
 • Održavanje međusobne fizičke udaljenosti u svim prostorijama objekta, kao i u vodi bazena, od najmanje dva metra u svim pravcima.
 • Broj osoba kojima je dozvoljen boravak u bazenu, u prostoru oko bazena i u spazoni izračunati tako da se omogući održavanje preporučene udaljenosti. Ne preporučuje se okupljanje i zadržavanje u većim grupama.
 • Preporučuje se nošenje maske tako da maska prekriva nos, usta i bradu, osim u prostoru oko bazena, u bazenima i u spa zoni jer se u vlažnoj sredini maska brzo ovlaži i nema zaštitnu ulogu.
 • Rukavice se preporučuju zaposlenima u obavljanju poslova pri kojima su se i ranije koristile.
 • Pojačati higijenu ruku i ličnu higijenu: učestalo pranje ruku vodom i sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi uz završnu dezinfekciju, obavezno korišćenje toaleta pre korišćenja bazena, obavezno tuširanje pre ulaska i nakon izlaska iz bazena, obavezno korišćenje postavljenih dezobarijera pre ulaska u bazen, nošenje kape. Postaviti obaveštenje o obavezi pranja i dezinfekcije ruku, kao i uputstva za pravilno pranje ruku.
 • Osigurati nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih, kojima će se svakodnevno bar dva puta dnevno meriti temperatura i proveravati da li imaju neki od simptoma

Kako poručuju iz ove sportske ustanove od posetioca bazena očekuju da budu odgovorni pre svega prema sebi, pa onda i prema drugima.

Obavezno je za posetioce da vode računa o socijalnoj distanci kako u bazenu tako i oko njega, kažu iz uprave bazena „Tašmajdan“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Produžen rok za plaćanje računa za vodu

  Mural u Padinskoj Skeli posvećen junaku sa Košara