in ,

Da li je akcija suzbijanja komaraca na levoj obali uspela?

Da li je akcija suzbijanja komaraca na levoj obali uspela?
Da li je akcija suzbijanja komaraca na levoj obali uspela?

Sekretarijat za zaštitu životne sredine počeo je zaprašivanje komaraca uređajima sa zemlje i najavio i zaprašivanje iz aviona ali kada to vremenski uslovi dozvole. Na levoj obali Dunava akcija je sprovedena 26. maja ali bezuspešno, jer su invazije komaraca i dalje nepodnošljive.

Uređajima sa zemlje sprovedena je ackija suzbijanja komaraca na levoj obali Dunava, ali oni ove godine gotovo terorišu stanovnike.

Velika vlaga prouzrokovana obilnim padavinama pa naglo prekinutim sunčanim intervalima, dovela je do toga da se komarci razmnože do neverovatnih razmera i postanu otporni na sredstva za uništavanje.

Kada na sve to dodamo bujnu vegetaciju, močvarski teren, kao i blizinu Dunava, veče na levoj obali je nepodnošljivo jer od napasti retko ko može da se odbrani.

„Nažalost, preskaču ulice a nisu ih ni obišli da vide da li su za zaobilaženje ili su možda prioritetne. U ulicu u kojoj ima najviše visoke narasle trave jer ima dva placa koja niko ne održava i ne kosi a dušu dalo za komarce, kako i prošle godine, tako i sinoć, nisu ni ušli. Zaboravljaju da ti komarci ne ostaju samo nama, nego lete kud im je volja”, kaže naša čitateljka.

Situacija je alarmantna gotovo u svim naseljima leve obale, a građani kažu da ovoliko komaraca nikada nije bilo, i to je očigledno.

Prošle godine, bez epidemije imali smo 30 žrtava bolesti Zapadnog Nila, koju prenose komarci, zato je sada zaprašivanje počelo ranije. Nadamo se da će zaprašivanje na našoj levoj obali biti dosledno i da će se suzbijanje obavljati više i intezivnije neko ikada!

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Komšija je vlasnik parcele, a zgrada ne postoji - 2014

    Komšija je vlasnik parcele a zgrada ne postoji!

    Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali

    Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali