in

Čopor pasa lutalica kod Osnovne škole „Jovan Ristić“ u Borči

Problem pasa lutalica tema je koje se neverovatno vraća kao bumerang. Građani i dalje zabrinuti!

Početkom godine apelovali smo na rešenje ovog problema Sekretarijatu za komunalne poslove kao i Veterini  Beograda, kada je pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj skeli. Sterilizacija, udomljavanje, prevencija, kao opcije da zaobiđemo sve šokantne događaje. I dalje nam apeli stižu. Kako saznajemo od naše sugrađanke, i dalje postoji zabrinutost za bezbednost naše dece u okolini Osnovne škole „Jovan Ristić“ i u delu poslednje autobuske stanice 95 i 96.

24-10-2014-psi-lutalice-02

„Juče oko 17 časova prisustvovala sam neprijatnom događaju. Tačnije, grupa od četiri-pet pasa lutalica nasrtala je i režala na dečaka koji se vraćao iz škole. Dete je uspelo kišobranom da se čudom odbrani i otrči. Strašno je što prolaznici nisu preterano reagovali. Pojedini prolaznici su samo posmatrali kako ista grupa pasa nastavlja da laje i reži na automobile i autobuse na pretposlednjoj stanici  95. Ovaj visoko rizičan događaj prošao je bez posledica po dete, ovaj put. Nikome nije bilo prijatno da posmatra divlje pse. Bilo je i starih ljudi i svi su osetili strah i njihovu dominaciju u čoporu.“

Znamo da je bezbednost dece u okvirima škole, odgovornost same ustanove a da mi, kao zajednica, moramo reagovati da se prijave ovakvi slučajevi . Smatramo da pse ne treba ubijati i da ih treba zbrinuti ili pravovremeno sterilisati. Još jednom apelujemo na Opštinske vlasti da se pravnim i organizovanim putem kontrolišu ulične životinje kako se ne bi dovodilo u pitanje bezbednost naše dece u svim naseljima Leve obale. Veliki problem jesu i kontejneri koji stoje na samom ulazu u školu, privlače gladne životinje, ugrožavaju bezbednost i čine ruglo škole.

Ovaj slučaj prošao je bez tragičnih posledica, ali traumu, strah i zabrinutost roditelja ne treba omalovažavati. Smatramo da treba uvesti češće kontrole komunalne policije i nadležnih službi kako bi na taj način zaštitili naše mališane.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    EDB najavio isključenje struje u Krnjači i Borči

    Sutra isključenje struje u Borči

    Međunarodni karate turnir u „Pioniru” 2014

    Međunarodni karate turnir u „Pioniru”