in

Busko je srećno udomljen!

Busko udomljen - LOBI

Inicijativa naših sugrađana i nas samih urodila je plodom. Napušteni pas, popularni Busko, koji je na stanici kod „Putnika“ čekao svoj autobus, dočekao ga je.

Busko je od pre nedelju dana novi stanovnik sela Jaša Tomić. Verovali ili ne, naš glas se čuo čak do same granice sa Rumunijom. Naime, jedan dobri čovek kontaktirao nas je i izrazio želju da zajedo sa svojom porodicom udomi Buska. Pitao nas je za adresu, tačnu lokaciju, da li je Busko još uvek tu, itd. Mi smo, naravno, proverili i precizno obavestili svog plemenitog sugrađanina o svemu.

Ubrzo smo dobili poruku da je Busko stigao u novi dom, da su se brzo sprijateljili i da je razigran. Ima i društvo pošto ova porodica gaji još nekoliko pasa u svom dvorištu, tako da mu pored ljudske ljubavi, neće nedostajati ni ljubav sopstvene rase.

Busko udomljen - LOBI Busko udomljen - LOBI Busko udomljen - LOBI

Ova priča se završila na najbolji mogući način. Jedan život je spasen i učinjeno je dobro delo. Zahvaljujemo se svom sugrađaninu i njegovoj porodici na njihovoj dobroti i obzirnosti prema životinjama i što su Busku pružili drugu šansu.

Nažalost, svedoci smo da na ulicama postoji još mnogo Buska i da su u istoj ili goroj situaciji. Stoga apelujemo na svoje sugrađane da ne izbacuju ljubimce na ulice. To nije rešenje. To nije humano. Ukoliko niste sigurni da nećete moći brinuti o životinji do kraja njenog života, nemojte je ni uzimati pa je onda izbacivati na ulicu.

Takođe, želimo da probudimo svest da napušteni psi i druge životinje na ulici nisu besni, krvoločni i opasni. Zato razmislite ukoliko želite da udomite ljubimca. Razmislite o Busku i o mnogim drugim napuštenima pored kojih prolazite svakog dana. Svaki od njih će Vam biti zahvalan do kraja života ako mu pružite drugu šansu i biće Vam veran do kraja života.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    TOTALNI HAOS: Kilometarske kolone, satima preko do Pančevca - 28-11-2014

    TOTALNI HAOS: Kilometarske kolone, satima do i preko Pančevca

    Radovi na Pančevačkom mostu

    Večeras neće biti zatvaranja Pačevačkog mosta