in

BRAVO! Plivao Dunavom od Novog Sada do Pupinovog mosta

Zrenjaninac Zoran Sremac je sinoć oko 3 ujutru krenuo od Novog Sada do Beograd. Ovo ništa ne bi bilo čudno da to nije uradio – plivajući.

Plan je bio da Dunavom od novosadske plaže „Oficirac“ do beogradske „Dunavske priče“ stigne plivajući za 15 sati čak 85km.

Zoran je se na ovaj puhvat odlučio u znak zahvalnosti prema „ljubavi svog života Lidiji i dvema Andreama“.

Ovaj put je prelazio u pratnji čamca na kom je bio njegov dobar prijatelj, veteran padobranac i jedna od najboljih ronilaca u zemlji Rade Veselinović.

Nije uspeo da prepliva svih 85 kilometara jer je zbog iznemoglosti i hipotermije morao da odustane samo pet kilometara pre svog cilj, tačnije kod Pupinovog mosta.

– Na kilometar i po od mosta Zemun-Borča Zoran više nije mogao dalje. Pored očite iznemoglosti sustigla ga je hipotermija, te je morao da uđe u čamac u kome ga je sve vreme pratio njegov prijatelj Rade Veselinović Gale – ispričao je Zoranov prijatelj, koji je na Keju čekao Zoranov dolazak.

zrenjaninac-ns-bg-2016-01

Zoran je na sebi imao ronilačko odelo, ali Dunav je ove noći ipak bio previše hladan i u Slankamenu se borio nad hipotermijom od 33 stepena.

Za one koji ne znaju boravak u vodi u 10°C može da dovede do smrti od hipotermije za sat vremena, dok boravak u ledenoj vodi od 0°C može dovesti do istog ishoda za samo 15 minuta.

Iako je Zrenjaninac avanturista planirao da prepliva 85km duž Dunava za 15 sati, nakon skoro 20 sati plivanja i 80km ipak je morao da se preda. Ovo nije predaja, već pobeda i neverovatan poduhvat.

Svaka čast Zorane!

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kanali u Krnjači „guše“ sugrađane

    lancani-sudar-na-obilaznici3

    U lančanom sudaru na obilaznici prevrnut šleper (FOTO)