in

Borča možda dobije svoju luku

Pre nepunih godinu dana leva obala Dunava u Beogradu dobila je (konačno) još jedan most kojim se povezala sa centrom grada. Sada postoje naznake da bi mogla dobiti i svoju luku.

Nakon što su nam Kinezi podigli most, ponovo su zainteresovani za saradnju sa Srbijom i to u oblasti pomorstva.

Kompanija „China Harbour Engineering Company“ (CHEC) nedavno je istakla zainteresovanost da Beogradu izgradi još jednu luku i to u Borči.

Prema informacijama iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ova kineska kompanija nagovestila je da bi volela da podigne jednu luku u blizini Pupinovog mosta.

U ponedeljak, 24. avgusta, predstavnici CHEC razgovarali su sa predstavnicima našeg Ministarstva o ovom projektu a posebno su obratili pažnju na zaštitu životne sredine i svu neophodnu dokumеntaciji za dobijanjе građеvinskе dozvolе.

CHEC došla je na ovu ideju u nedugo posle otvaranja Pupinovog mosta u decembru prethodne godine.

Za sada je procenjeno da za infrastrukturno opremanje ovog projekta treba 22 miliona evra.

Naravno, pre početka bilo kakvih ozbiljnijih razgovora i investicija, morala bi se sprovesti studija izvodljivosti kako bi se utvrdilo da li je ovakav poduhvat uopšte isplativ.

CHEC je najveća kompanija u Kini, koja se bavi izgradnjom luka i ovakav tip saradnje sa Srbijom bio bi njen prvi oblik saradnje sa našom zemljom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    UK Palilula: Večeras Legende a sutra „Pevaj brate 2″

    Mladiću polomljena vilica u tuči u Borči-2015

    Mladiću polomljena vilica u tuči u Borči