in

Blokiran BG voz na relaciji Pančevački most – Zemun

Blokiran BG voz - Pancevacki most - 2015

Od jutros otežano saobraćaju vozovi BG voza zbog  blokade od strane radnika preduzeća „Zaštitne radionice”, koji su noćas blokirali tehničko-putničku stanicu „Zemun“ na taj način onemogućivši organizaciju saobraćaja BG vozova na relaciji Batajnica – Pančevački most.

  • Osim toga blokirana je i takozvana „Južna ploča”, deo železničke stanice „Beograd”, na kojoj se nalaze putnički vagoni zbog čega je otkazan polazak međunarodnog voza „Avala” za Beč i putničkog voza za Šid, izjavio je za „Politiku onlajn” Nenad Stanisavljević, direktor medija centra „Železnica Srbije”.

Onemogućen je i saobraćaj elektromotornih garnitura u široj okolini Beograda. Stanisavljević je izvinjavajući se putnicima najavio da se zbog nastale situacije danas mogu očekivati otkazivanja polazaka ili velika kašnjenja jer se u saobraćaju nalazi svega par elektromotornih garnitura koje se noćas nisu zatekle u sada blokiranom depou u Zemunu.

On objašnjava da je preduzeće „Zaštitne radionice” ćerka firma „Železnica Srbije” koje su njen osnivač ali nemaju obavezu isplata plata, već plaćanje obavljenih usluga. Razlog za protest radnika „Zaštitnih radionica” je socijalne prirode, kao i raniji protest radnika preduzeća „Nega kola” koji su takođe svoj revolt iskazali blokadom železničkog saobraćaja.

U ovom trenutku vode se razgovori kako bi blokada bila prekinuta i normalizovan železnički saobraćaj,

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Beko osvežava košarkaški teren u Borči, LOBI

Pobedili smo! „Beko“ osvežava košarkaški teren u Borči

Akcioni film Strelac od četvrtka 26-03-2015 u bioskopima

Akcioni film „Strelac“ od četvrtka u bioskopima