in

Besplatni programi za školarce tokom zimskog raspusta

Kao i svih proteklih godina, Grad Beograd se potrudio da i tokom ovogodišnjeg zimskog raspusta za sve učenike osnovnih i srednjih škola obezbedi aktivnosti i programe koji će im omogućiti da vreme provedu na kreativan i kvalitetan način.

Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je niz aktivnosti u sportskim centrima, a mladima će biti dostupni programi besplatnog klizanja, škole plivanja, rekreativnog plivanja, sportski kampovi.

Do sada je podeljeno nekoliko hiljada vaučera za škole plivanja i usavršavanje plivačkih tehnika a osim toga, mladi su bili u prilici da se prijave u samim sportskim centrima za sve ostale aktivnosti tokom raspusta.

Predstavljajući kulturne programe za školarce, podsekretar za kulturu Milan Lazović istakao je da su brojne ustanove kulture ponudile svoje programe i da je interesovanje školaraca veliko.

Organizovani su programi kreativnih radionica grafike i keramike Muzeja afričke umetnosti, Dečji kulturni centar sa svojim radionicama, Kulturni centar Beograda, Dom omladine, Centar za likovnu umetnost u Šumatovačkoj, a svaka opština takođe ima svoje kancelarije za mlade sa svojim radionicama.

Dečiji kulturni centar Beograd

Tu su i kulturni centri čiji su osnivači opštine, biblioteke, uključujući i Gradsku biblioteku, koji zajednički nude oko 3.500 programa.

I beogradska pozorišta, od dečijih do klasičnih, nude određene popuste za mlade, kao i muzeji – Pedagoški muzej, Muzej grad Beograda, Konak kneginje Ljubice, Muzej Nikole Tesle i drugi.

Sve dodatne informacije o aktivnostima i radionicama treba potražiti u Sekretarijatu za sport i omladinu, koji se nalazi na adresi Kraljice Marije 1.

Foto: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Padinskoj skeli

    Uskoro bolji kvalitet vode u Padinskoj Skeli i okolini