in

Besplatni filmovi i koncerti u Tašmajdanskom parku

Večeras 14. septembra, od 21.00 čas u okviru manifestacije Kulturno leto na Paliluli, očekuje nas besplatno filmsko veče u Tašmajdanskom parku. Za večeras je planirana projekcija filma „Moj kralj“.

U pitanju je romantična drama u kojoj glavne uloge tumače Vensen Kasel, Emanuel Berko i Louis Garrel. Nakon ozbiljne nezgode na skijanju, Toni je primljena u rehabilitacioni centar. Zavisna od medicinskog osoblja i lekova protiv bolova, ona koristi vreme da se osvrne na turbulentnu vezu koju je imala sa Đorđom.

Moj kralj

Zašto su se voleli? Ko je taj čovek, koga je toliko volela? Kako je sebi dozvolila da se prepusti ovoj gušećoj i destruktivnoj strasti? Pred Toni je težak proces isceljenja, fizički rad koji će je, možda, konačno osloboditi…

U subotu, 15. septembra od 20.00 časova, na istom mestu očekuje nas nastup muzičkog sastava „Pata Negra“. 

U pitanju je flamenko sastav koji čine renomirani muzičari i istinski ljubitelji flamenka, tradicionalne muzike Andaluzije, južnog dela Španije. Cilj ansambla je prezentovanje ove bogate muzičke tradicije, koja je pod zaštitom Unesco-a, publici u Srbiji, ali i van nje, u njenom izvornom obliku, ističući pritom bogat uticaj koji su na njen razvitak izvršili Sefardi, Mavari i, naravno, španski Romi.

Pata Negra

Sastav Pata Negra ima bogato muzičko i scensko iskustvo stečeno nastupajući na brojnim domaćim i regionalnim festivalima. Pored flamenka, njihov repertoar obuhvata i muziku zemalja španskog govornog područja, od Pacifika do Mediterana.

Članovi sastava su Vladan Ranđelović (gitara), Aleksandar Petrović (perkusije), Sonja Milošević (vokal) i Aleksandra Pejić (ples).

Vidimo se u Tašmajdanskom parku.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „Izuzetno putovanje jednog fakira“ stiglo u bioskope

    Nakon kontrole: Ministarka tvrdi da su mostovi bezbedni