Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Besplatni filmovi i koncerti u Tašmajdanskom parku

u Vesti od

Večeras 14. septembra, od 21.00 čas u okviru manifestacije Kulturno leto na Paliluli, očekuje nas besplatno filmsko veče u Tašmajdanskom parku. Za večeras je planirana projekcija filma “Moj kralj”.

U pitanju je romantična drama u kojoj glavne uloge tumače Vensen Kasel, Emanuel Berko i Louis Garrel. Nakon ozbiljne nezgode na skijanju, Toni je primljena u rehabilitacioni centar. Zavisna od medicinskog osoblja i lekova protiv bolova, ona koristi vreme da se osvrne na turbulentnu vezu koju je imala sa Đorđom.

Moj kralj

Zašto su se voleli? Ko je taj čovek, koga je toliko volela? Kako je sebi dozvolila da se prepusti ovoj gušećoj i destruktivnoj strasti? Pred Toni je težak proces isceljenja, fizički rad koji će je, možda, konačno osloboditi…

Zanimljivo:  Domovi zdravlja puni, respiratorne infekcije najviše pogađaju školsku decu

U subotu, 15. septembra od 20.00 časova, na istom mestu očekuje nas nastup muzičkog sastava “Pata Negra”. 

U pitanju je flamenko sastav koji čine renomirani muzičari i istinski ljubitelji flamenka, tradicionalne muzike Andaluzije, južnog dela Španije. Cilj ansambla je prezentovanje ove bogate muzičke tradicije, koja je pod zaštitom Unesco-a, publici u Srbiji, ali i van nje, u njenom izvornom obliku, ističući pritom bogat uticaj koji su na njen razvitak izvršili Sefardi, Mavari i, naravno, španski Romi.

Pata Negra

Sastav Pata Negra ima bogato muzičko i scensko iskustvo stečeno nastupajući na brojnim domaćim i regionalnim festivalima. Pored flamenka, njihov repertoar obuhvata i muziku zemalja španskog govornog područja, od Pacifika do Mediterana.

Članovi sastava su Vladan Ranđelović (gitara), Aleksandar Petrović (perkusije), Sonja Milošević (vokal) i Aleksandra Pejić (ples).

Zanimljivo:  Sugrađani upozoravaju: Otrov za pse u Borči i okolini

Vidimo se u Tašmajdanskom parku.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh