Besplatne turističke ture ovog vikenda u Beogradu - www.lobi-info.rs

Besplatne turističke ture ovog vikenda u Beogradu

2 minuta za čitanje

Zbog velikog interesovanja, Turistička organizacija Beograda organizuje besplatne turističke obilaske Kosančićevog venca u četvrtak 25. i subotu 27. jula. Ture počinju u 19.00 časova, polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

Posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, istorijska mesta i spomenike kulture na Kosančićevom vencu među kojima su Konak knjeginje Ljubice, Saborna crkva, Patrijaršija, najstarija kafana u Beogradu, kuća Mike Alasa, kuća Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge.

Uslediće koncert Centra za hitne popravke raspoloženja od 20.00 časova. U četvrtak nastupaju Sanja Uzelac i Zoran Branković sa programom „Sve note Srbije“, a subota će biti veče klasične muzike sa Reljom Trudić i Dušanom Dimitrijevićem.

U petak, 26. jula, biće održan još jedan u nizu mini koncerata na Cvetnom trgu pod nazivom „Beograd i Srbija u etno notama“.

Letnji program u Skadarliji će i ovog petka na autentičan i humoristički način, kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, vratiti u vreme boemske Skadarlije. Program počinje u 19 časova, na Platou ispred Skadarlijske česme, i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.

Učestvuju Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar izvesti popularne muzičke numere.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Sugrađani pomogli da se zbrine povređeni labud na kanalu Vizelj

Sledaća priča

Enterovirusi praćeni visokom temperaturom uplašili roditelje

Poslednje od Dešavanja