in

Besplatne turističke ture ovog vikenda u Beogradu

Zbog velikog interesovanja, Turistička organizacija Beograda organizuje besplatne turističke obilaske Kosančićevog venca u četvrtak 25. i subotu 27. jula. Ture počinju u 19.00 časova, polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

Posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, istorijska mesta i spomenike kulture na Kosančićevom vencu među kojima su Konak knjeginje Ljubice, Saborna crkva, Patrijaršija, najstarija kafana u Beogradu, kuća Mike Alasa, kuća Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge.

Uslediće koncert Centra za hitne popravke raspoloženja od 20.00 časova. U četvrtak nastupaju Sanja Uzelac i Zoran Branković sa programom „Sve note Srbije“, a subota će biti veče klasične muzike sa Reljom Trudić i Dušanom Dimitrijevićem.

U petak, 26. jula, biće održan još jedan u nizu mini koncerata na Cvetnom trgu pod nazivom „Beograd i Srbija u etno notama“.

Letnji program u Skadarliji će i ovog petka na autentičan i humoristički način, kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, vratiti u vreme boemske Skadarlije. Program počinje u 19 časova, na Platou ispred Skadarlijske česme, i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.

Učestvuju Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar izvesti popularne muzičke numere.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani pomogli da se zbrine povređeni labud na kanalu Vizelj

    Enterovirusi praćeni visokom temperaturom uplašili roditelje