Besplatne radionice za osnovce i srednjoškolce tokom raspusta

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Prijatelji dece Beograda organizuju besplatne radionice za decu završnih razreda osnovne škole i srednjoškolce tokom letnjeg rasputa, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Radionica ikonopisa se održava u OŠ „Vuk Karadžić“, Takovska 41, u periodu od 24. jula do 4. avgusta 2018. godine, u trajanju od 10 dana, od 11 do 14 sati.

Radionica ikonopisa podrazumeva upoznavanje sa umetničkim pravcima u oblasti ikonografije, različitim tehnikama i materijalima izrade ikona i značaju ikone kao umetničke i duhovne vrednosti. Radionica podrazumeva praktičan rad dece u smislu izrade ikona.

Radionica karikature se održava u prostorijama Prijatelja dece Beograda, Dečanska 1, u periodu od 24. jula do 4. avgusta 2018. godine, u trajanju od 10 dana, od 17 do 19 sati.

  Večeras nastavak pregrađivanja Zrenjaninskog puta

Radionica karikature ima za cilj da decu upozna sa pojmom karikature. Deca će imati priliku da vide kako živi i radi jedan karikaturista i sa kojim se sve tipovima karikature susreće. Oni će naučiti kako da razmišljaju kao karikaturisti, i da na određeni način prenose poruke drugima preko svog crteža u formi karikature. Na radionicama će se deca susresti sa raznim tipovima i pojmovima karikature i njihovom namenom. Takođe će imati prilike da pogledaju i raznu literaturu, kataloge sa raznih salona karikature, humora i satire, i upoznaju se sa materijalom i priborom za izradu karikatura.

Radionica slikarstva – ulje na platnu se održava u OŠ „Vuk Karadžić“, Takovska 41, od 24. jula do 4. avgusta. 2018. godine od 11 do 14 sati u trajanju od 10 dana.

  Deponija u blizini škole i vrtića u Padinskoj Skeli

Sadržaj programa je tako koncipiran da se deca upoznaju sa svim osnovnim fazama i to od pripreme do završne faze, odnosno do nastanka slike na platnu. Polaznici će se upoznati sa vrstama i tehnikama natezanja platna na blind ram, impregnacijom platna, procesom izrade skica za slikanje, preparaturom platna, osnovnim načinom mešanja boja i slikanjem na platnu. Upoznaće se sa osnovnim pravcima iz istorije umetnosti i sa delima istaknutih umetnika radi približava slikarskih epoha i tehnika slikanja.

Prijave su otvorene do 20. jula, kaže Milica Ubović,  sektetarka Prijatelja dece Beograda. Prijave slati na e-mail adresu Prijatelja dece Beograda: prijateljidecebeograda@gmail.com ili na telefon: 065 552 8480 i to sa obaveznim sledećim podacima: ime i prezime deteta, razred i škola i kontakt telefon.

  Kolaps na Zrenjanincu u oba smera

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*