in

Besplatne predstave u osnovnim školama na Paliluli

U organizaciji Gradske opštine Palilula  u Osnovnoj školi „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, u utorak, 27. februara sa početkom u 17.30 časova biće odigrana monodrama „Mudri i junačni vojvoda Janko Katić“ u izvođenju glumca Aleksandra Dunića.

„Mudri i junačni vojvoda Janko Katić“ je kratak životopis jednog od najznačajnijih vojvoda Prvog srpskog ustanka. Takođe, ova monodrama je i pouzdan istorijski podsetnik jer ju je napisao vrstan poznavalac istorije i poznati srpski književnik Milovan Vitezović, a lik Janka Katića ubedljivo tumači glumac Aleksandar Dunić u autentičnom kostimu srpskih vojvoda koji je izradio kostimograf Boris Čakširanin.

Mudri i junačni vojvoda Janko Katić

Narednih dana, učenici starijih razreda osnovnih škola na Paliluli, uz predstavu o vojvodi Janku Katiću, imaće priliku da besplatno gledaju i predstave „Milunka Savić“ i „LJubav u doba kokaina“.

Monodrama „Milunka Savić“ je ispovest žene ratnika o životu i smrti, ratu, Srbiji i njenoj istoriji, iz ugla žene borca koja je dobila mnoga i najviša odlikovanja („Orden za hrabrost“, „Kraljevski orden Karađorđeve zvezde“, „Medalja Miloša Obilića“, dva „Nacionalna ordena Legije časti“, francuskim „Ratni krst“ – jedina žena u svetu koja je dobila ovo odlikovanje…).

Ljubav u doba kokaina

„Ljubav u doba kokaina“ je dramatična i porazna ispovest beogradske studentkinje, koju je njen mladić gurnuo u pakao droge. Glavna junakinja Nina zaljubljuje se u svog vršnjaka, zavodnika i kozera Marka, i postaje zavisna od njegove pažnje i ljubavi. Ali njen svet se ruši kad je se on zasiti i kad je ostavi.

Nadamo se da će naši osnovci uživati u ovim poučnim predstavama.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Besplatne vakcine i čipovanje kuca i maca do kraja godine

Tokom ledenih dana grejanje 24 časa dnevno