in ,

Besplatna predstava za decu „Uobraženi vitez“

U nedelju 27. januara, na repertoaru CK „Vlada Divljan“ je besplatna predstava za decu „Uobraženi vitez“. Predstavu možete pogledati sa svojim mališanima, uz prethodno preuzete besplatne ulaznice.

Uobraženi vitez je nadmen, bahat i samoživ. Ne prihvata da bilo ko može biti bolji od njega. Smatra da se viteštvo dokazuje nadmenošću i bahatošu. Kao takav on nema drugare ni prijatelje.

Jednog kišnog popodneva kraljeva kći se sklanja od kiše u njegov zamak. Potpuno zbunjen i zatečen što je u njegov posed kročila princeza bez njegovog odobrenja on nastavlja da se ponaša gordo i nadmeno prema njoj. Zarobljava je u svoj zamak smatrajui da u njegovom zamku mora da se postuje kućni red i da ne može u njega da ulazi i izlazi ko kako hoće.

Princeza shvativši da je dospela u posed jednog hvalisavca pokušava da ga promeni igrajući, pevajuci i govoreći mu da je najbitnije koliko je neko mudar i plemenit i da se zapravo viteštvo ogleda u hrabrosti, mudrosti i plemenitosti, a ne u drskosti i hvalisanju.

Predstava je rađena po tekstu Biljane Mitrović u režiji Dejana Stojakovića. U predstavi igraju Dejan Stojaković, Biljana Mitrović, Nemanja Janičić

Besplatne karte možete pruzeti sutra, u utorak 22. januara od 12.00 do 21.00 čas, na blagajni Centra za kulturu „Vlada Divljan“..

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nesvakidašnje spasavanje iz ledene vode u Borči (VIDEO)

    Deo Krnjače danas bez struje zbog planiranih radova