in ,

Beogradska tvrđava – virtuelna šetnja

kalemegdan

 

 

Nova, unapređena mobilna aplikacija „Cultural places” za posetu Beogradskoj tvrđavi predstavljena je danas i od sada je dostupna svim korisnicima „pametnih” telefona, nudeći najsavremeniji način upoznavanja sa istorijom i spomeničkim nasleđem, saopšteno je iz JP „Beogradska tvrđava”.

Mobilna aplikacija obezbeđuje raznovrstan i sveobuhvatan način informisanja o značaju kulturnog nasleđa Beogradske tvrđave, te će posetioci na jednostavan i brz način biti upoznati sa zanimljivim pričama o 29 lokacija na tvrđavi.

Osim fotografija i tekstova o značajnim mestima na tvrđavi i istorijskim podacima, aplikacija nudi i audio-zapise.

Sve predstavljene tačke podeljene su u tri segmenta (baš kao i sam kompleks) radi lakšeg snalaženja, i to na Gornji grad, Donji grad i park Kalemegdan.

Na ovaj način se skreće pažnja na sve objekte, lakše se pronalaze na prostoru Beogradske tvrđave pomoću digitalnih mapa na platformi, a sam sadržaj je dostupan kako domaćim tako i stranim posetiocima.

Aplikacija je dostupna na šest jezika: srpski, engleski, nemački, ruski, kineski i turski.

Svaki posetilac može lako preuzeti mobilnu prezentaciju sa aplikacija Google play ili App Store i na taj način sebi obezbediti besplatan audio-vodič za Beogradsku tvrđavu.

 

Foto: Beoinfo

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počela podela paketa za penzionere na levoj obali

    provalnik

    Stariji sugrađani – oprez ! (nije na odmet )