Beogradska Hitna pomoć “jača” za 17 novih sanitetskih vozila

u Društvo

Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, dobio je juče ključeve za 17 novih sanitetskih vozila, koje će koristiti beogradska Hitnu pomoć i četiri za domove zdravlja rubnih opština.

Svi znamo koliko je ovaj posao težak i odgovoran, kao i da je odlučujući faktor u Hitnoj pomoći da se na vreme stigne na određeno mesto. Uz postojeći vrhunski kadar, verujem da će i nova vozila omogućiti uspešno obavljanje tog posla – naveo je ovom priliko gradonačelnik Beograda, dr. Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da su u prethodne dve godine nabavljena vozila u vrednosti od 230 miliona za Hitnu pomoć, druge gradske zavode, ali i za prigradske domove zdravlja.

On je za narednu godinu najavio raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i podsetio da više od 40 godina ništa nije urađeno na tom planu.

To će unaprediti kvalitet života i sigurnost Beograđana – istakao je Radojičić i podsetio da je Ministarstvo zdravlja u prethodnih nekoliko godina uložilo u rekonstrukciju infrastrukture i nabavku medicinske opreme u Beogradu i Srbiji koliko nije u prethodnih nekoliko decenija.

Foto: Novosti

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH