Beograd zvanično kandidat za F4 Evrolige - www.lobi-info.rs

Beograd zvanično kandidat za F4 Evrolige

2 minuta za čitanje
Beograd zvanični kandidat za F4 Evrolige-2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zvanično je podneo kandidaturu prestonice za „Fajnl for” Evrolige, i to čelniku ULEB-a Đordiju Bertomeu. Mali je naglasio da Kombank arena ispunjava najviše standarde ovog sportskog takmičenja.

Gradonačelnik prestonice Srbije Siniša Mali poslao je u subotu pismo glavnom izvršnom direktoru i predsedniku Evrolige Đordiju Bertomeu, čime je grad postao kandidat za organizaciju završnog turnira košarkaške Evrolige, počev od 2016. godine.

„Koristim ovu priliku da vas podsetim da Beograd ima odličnu infrastrukturu za priređivanje takvih sportskih takmičenja, kao i potrebno iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja. Nadam se da će ULEB razmotriti ovo pismo o zainteresovanosti i izražavam iskrenu nadu da će Beograd imati mogućnost da predstavi svoju kandidaturu”, navodi se u pismu gradonačelnika Beograda.

Beograd zvanični kandidat za F4 Evrolige

Gradonačelnik je naveo da Beograd ima dobru infrastrukturu, da su se u Areni igrali veliki mečevi – na Evropskom prvenstvu 2005, Univerzijadi 2009. i Dajmond bolu 2004. Mali je naveo i da Beograd ima brojne hotele i da je aerodrom u blizini grada.

„Kapacitet, struktura, bezbednost, uslovi, karakteristike i lokacija ove dvorane ispunjavaju najviše standarde ove vrste sportskog takmičenja. Takođe, postoji niz hotela sa pet i četiri zvezdice u neposrednoj okolini dvorane – u radijusu od oko dva kilometra. Kombank arena i svi pomenuti hoteli nalaze se u neposrednoj blizini autoputa – na oko 20 kilometara od međunarodnog aerodroma ‘Nikola Tesla’“, poručio je Mali.

Čelnici Beogrаdа jаvno su istаkli dа je grad spremаn dа podrži i srpske košаrkаške klubove ukoliko budu želeli dа orgаnizuju kvаlifikаcioni turnir ULEB zа plаsmаn u Evroligu.

Leave a Reply

Na Đurđenovcu 95-ica udarila auto, ženi pozlilo 2014
Prethodna priča

Na „Đurđenovcu" 95-ica udarila auto. Ženi pozlilo

Cene stanova padaju, kupaca nema: Najpovoljniji u Borči, Kotežu i Krnjači
Sledaća priča

Cene stanova padaju. Najpovoljniji u Borči, Kotežu i Krnjači

Poslednje od Najnovije sportske vesti