in

APEL: Našoj maloj komšinici Zorici potrebna je naša pomoć

Mnogi naši sugrađani prethodnih godina uključili su se akcije za pomoć našoj maloj komšinici Zorici koja sada ima 5 godina, a skoro od svog rođenja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

Da bi mala Zoka nastavila sa daljim terapijama i unapređenjem kvaliteta života, neophodan joj je poseban aparat, tačnije, komunikator sa nosačem, koji u ovom trenutku njena mama ne može da joj priušti.

Jednostavno, od te njene osnovne bolesti, ona ne može da pogovori, jer nema tu snagu da bi mogla da pokrene svih 40 mišića na svom licu. Inače, nema nikakvih mentalnih problema, jako je inteligentna devojčica, zato apelujem na sve dobre ljude da nam pomognu za taj aparat komunikator za Zokinu prvu reč, kako bi mogla da krene u predškolsko. Trenutno radimo i sa fizikalnom (terapijom), poboljšalo joj se stanje, može da diše bez aparata po par sati. Počela je da ispušta i glasić. Radimo vežbe svakodnevno sa fizioterapeutom i u celini, stanje joj se poboljšalo sa terapijom – kaže Zoričina majka Ljiljana.

Majka se obraćala državnim institucijama, Centru za socijalni rad i lokalnoj samoupravi Palilula, međutim pomoć je izostala. Komisija ministarstva zdravlja takođe nije mogla da obezbedi ovaj aparat.

Ova samohrana majka, u potpunosti je već godinama posvećena maloj Zorici i za njeno zdravlje i život bori se sama. Zato apeluje na sve dobre ljude da pomognu donacijom novčanih stredsatva za komunikator sa nosačem, koji košta 7.000 evra.

Zahvaljujem se unapred dobrim ljudima koji će nam omogućiti taj aparat, da bi ona mogla da progovori, putem novčanih uplata na račune banke Poštanske štedionice ili putem uplata u UniCredit banci – poručila je majka.

Sredstva za pomoć maloj Zorici Dragojlović mogu se uplatiti na sledeće načine:

  • UniCredit banka: 170001033667300060
  • IBAN RS35170001033667300157
  • SWIFT address BACXRSBG
  • Banka Poštanska štedionica 200-81357617-26

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Za sutra najavljen novi protest bivših radnika i penzionera PKB-a

    struja

    Produžen rok za plaćanje struje sa popustom