in

APEL: Komšiji Goranu iz Borče hitno su potrebni davaoci krvi

Goran Gligorević i njegova porodica su naše komšije iz Borče već skoro 30 godina, a ovoj porodici potrebna je pomoć u borbi za Goranovo zdravlje.

Pre mesec dana Goran je hitno primljen u Klinički centar na hemoterapiju, jer je otkriveno da boluje od akutne leukemije koja se brzo razvija.

Njegova koštana srž je usled terapije umrtvljena i ne proizvodi trombocite, pa je neophodno je da ih dobije kroz transfuziju. Zato su mu hitno potrebni odgovarajući davaoci krvi!

Davaoci mogu biti osobe koje nemaju hronična oboljenja i ne koriste lekove, steroide i slično, imaju više od 60 kg i manje od 60 godina. Za žene je uslov da nisu do sada imale trudnoću. Potrebna je isključivo A krvna grupa.

Oni koji žele da pomognu treba da daju uzorak krvi na analizu u Institutu za transfuziju u ulici Svetog Save 39, nedaleko od Hrama Svetog Save. Krv se može dati na analizu radnim danima od 08.00 do 10.00 časova. Na testiranju treba naglasiti da se uzorak daje za Gorana Gligorevića, broj protokola 2844. 

Sugrađani koje se odluče da pomognu Goranu u njegovoj borbi, nakon što daju krv na analizu potrebno je da svoje podatke sa imenom i prezimenom pošalju Koordinatoru davalaca na broj 064/44-22-780. Koordinator davalaca je Goranov sin, a podaci su potrebni radi daljeg kontakta.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

I danas veliki deo Krnjače, Borče i Ovče bez struje

U Borči danas potrošači i bez vode do kasnog popodneva