in

„Animal Rescue Serbia“ prethodne nedelje na spasilačkoj akciji u Borči

Aktivisti organizacije „Animal Rescue Serbia“ su prethodne nedelje bili na spasilačkoj akciji u Borči, kako bi vratili bebu sove u gnezdo iz kog je ispala. 

Pošto je ova nestašna sova uporno ispadala iz svog gnezda, akcija vraćanja ponavljana je čak tri puta. Srećom, treći put je bio uspešan, a sova je našla put u gnezdo gde će je roditelji kasnije pronaći.

U ovoj akciji su ekipi „Animal Rescue Serbia“ pomogli i naša sugrađanka Biljana, kao i udruženje Eko Pančevački rit koji su pazili na sovu i sutradan potvrdili da je sovica još uvek u gnezdu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo udruženju jer su nam tada poklonili spasilački pojas, deo opreme koji je uvek preko potreban – objavili su iz Animal Rescue 

Kako navode iz ove organizacije sve je više prijava o pticama koje su ispale iz gnezda. Ono što možete uraditi kada nađete ptića je da ga vratite u gnezdo (ukoliko ga možete locirati) ili makar na što višu granu, kako bi ga roditelji lakše pronašli.

Da biste utvrdili da li su roditelji našli ptića možete obratiti pažnju na gnezdo u kom ste ga ostavili i proveriti da li velike ptice često dolaze i odlaze. Ukoliko vidite ovu situaciju, to je dobar znak. Roditelji donose insekte mladuncu kako bi ga nahranili a porodica je ponovo na okupu!

Nadamo se da je nestašna sova iz Borče do sada već stasala i naučila da leti.

Foto: Animal Rescue Serbia

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ne ostavljajte smeće na izletištima tokom praznika

    Prvomajski uranak u Besnom Foku, druženje za celu porodicu