in

Ako želite da i vaše dete bude Malac genijalac (VIDEO)

Podsećamo vas da se i ove godine u septembru vrši upis novih malih genija u školi mentalne aritmetike “Malac Genijalac” Palilula koja se osim u Čarlija Čaplina 2, održava i u prostorijama Osnovne škole „Jovan Ristić“ u Borči.

Za sve one koji ne znaju, mentalna aritmetika je jedna impresivna ljudska disciplina koja može da se vežba. Ona razvija sposobnost da u milisekundama naš mozak obavljaju sve matematičke radnje. 

Ovu veštinu upravo najlakše stiču deca između 4 i 12 godina, što je naučno dokazano da se 75% našeg mozga formira u tom dobu koji tada najbolje prima informacije.

Zamislite zadatak 469 + 79 + 221 – 37 + 114 – 65… koji vaše dete rešava bez digitrona u nekoliko sekundi? Zvuči nemoguće, ali nije.

Dokaz da na levoj obali imamo male genijalce jeste i to da su učenici iz Borče nosioci medalja u oblasti mentalne aritmetike i mi smo na njih veoma ponosni (pročitejte više o tome na „Dva genijalca iz Borče„).

Svako dete je individua i genijalac za sebe, međutim potrebno je usmeravanje i pomoć da ona to i shvate. Naravno, roditelji igraju ključnu ulogu, svako dete to zaslužuje, a najviše vaše i ono to upravo očekuje od vas.

S obzirom da je natalitet na levoj obali u porastu, što inače nije slučaj sa ostatkom Srbije, imamo dosta dece samim tim i malih genijalaca, stoga pozivamo njihove roditelje da ih ove godine upišu u Školu mentalne aritmetike “Malac Genijalac”.

Ono što izdvaja ovu školicu jeste to da se nastava odigrava kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

Još jedna od prednosti jeste da se učenje praktikuje u malim grupama od 6 do 12 učenika, pa se deci posvećuje više pažnje. Zato roditelji, požurite dok još ima mesta…

Poglejte video o Malcima genijalcima

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Verovali ili ne: 483 domaćinstva u Krnjači dobija kanalizaciju

    Ranac i školski pribor za sve đake prvake sa Palilule