in

Ako vam je potreban novi pasoš požurite, čekanje je neizbežno

Ako vam treba novi pasoš zbog odlaska na more, može se reći da ste već zakasnili! Dugi redovi za čekanje na izdavanje dokumenata, naročito pasoša, ustaljena su pojava poslednjih meseci. 

Sajt “eUprave” svakodnevno prima ogroman broj zahteva za zakazivanjem termina za izdavanje novih pasoša. Termini koji su trenutno dostupni nisu nimalo ohrabrujući za sve one koji će na letovanje krenuti u maju i prvoj sredini jula!

U opštinama u kojima šalteri rade od 12.00 do 15.30 časova, prvi slobodni termini su većinski u julu, dok u pojedinim čiji šalteri rade ceo dan, vađenje lične karte i pasoša možete da zakažete i za kraj juna.

Prema trenutnom pregledu termina, na Paliluli je prvi slobodan termin 26. juna, ali sa svakim satom dostupni termini su sve dalje. 

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište.

Takođe, građanima su nedeljom na raspolaganju šalteri Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovoj 12, kao i u zgradi SIV 3 na Novom Beogradu (7.30 do 15.30).

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Jedna priča iz Borče, da li smo izgubili osećaj za druge ljude?

    Već dve godine stajalište gradskog prevoza u Ovči u katastrofalnom stanju