in

Ako vam je drvo palo na automobil, imate pravo da podnesete zahtev za odštetu

Drveće koje je pod teretom snega padalo prethodnih dana, pričinilo je veliku materijalnu štetu, uglavnom na automobilima, a nju će, ako je reč o javnim površinama, nadoknaditi JKP “Zelenilo Beograd”.

Ovo javno preduzeće je prethodnih dana dobilo više od 800 prijava za oborena stabla širom prestonice.

“Zelenilo” je odgovorno za sva oštećenja koja izazove drveće koje se nalazi isključivo na javnim površinama. Tu ne spadaju stabla koja su pala iz nečijeg dvorišta na ulicu ili na nečiji automobil, kao ni stabla iz kruga fabrika ili preduzeća.

Padalo drveće i na levoj obali

Kako kaže prvi čovek ovog preduzeća, do sada je stiglo oko 50 zahteva za nadoknadu štete.

Niko neće ostati neobeštećen ako su štetu pričinila stabla za koja je odgovorno “Zelenilo”.

I procedura je potpuno jasna. Svi oštećeni treba da podnesu pisani Zahtev za naknadu štete Komisiji za naknadu štete JKP „Zelenilo-Beograd“ u Ulici Surčinski put 2.

Oštećeni uz ovaj zahtev prilaže i zapisnik o pričinjenoj materijalnoj šteti, izveštaj saobraćajne policije i lekarsku dokumentaciju ako je u pitanju telesna povreda. Ovakav zahtev se prosleđuje dalje osiguravajućoj kući.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Kakav izveštaj saobraćajne policije, ne dezinformišite građane jer saobraćajci ne izlaze na ovakve stvari jer se ne radi o saobraćajnoj nezgodi a ne izlazi ni obična policija jer se zna ko su odgovorna lica, nije u pitanju krivično delo već prirodna nepogoda ali je potrebno prijaviti policiji slučaj da ostane službeno ubeležen kao protekli dogadjaj, uzeti potvrdu i zvati Gradsko zelenilo da izadju, sačine zapisnik i fotografišu štetu te se ide na vanparnični dogovor ili na privatnu tužbu. Ukoliko vam je pao sneg sa zgrade i razbio staklo i ulubio lim onda je isti postupak ali ne zovete Gradsko zelenilo već Skupštinu grada, skupštinu stanara te zgrade ili ako je privatna kuća onda idete na privatnu tužbu protiv vlasnika objekta a podatke za tužbu vam je dužna obezbediti sama Policija.

Uklonjen je opasni kran u Takovskoj, ulica ponovo otvorena za saobraćaj

Oprez! Lažni humanitarci obilaze zgrade i predstavljaju se kao radnici „Čistoće“