in

Ako ne očistite opalo lišće, to može „debelo“ da vas košta

Stigla nam je i jesen, u kojoj mnogi sugrađani uživaju, ali će nekima izazvati i velike glavobolje jer će morati da sakupljaju lišće.

Svi sugrađani koji ne pokupe lišče iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara!

Kako je propisano Odlukom o komunalnom redu, sugrađani su dužni da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda bilo da se radi o ograđenom ili neograđenom prostoru.

Ako se površina oko zgrade ne drži u urednom stanju, predviđena je novčana kazna od 100.000 dinara za pravno lice (Skupština stanara), 50.000 dinara za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice predviđena kazna u iznosu od 10.000 dinara – kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Ukoliko ste za mislili da je za skupljanje lišča zaduženo isključivo JKP „Zelenilo Beograd“, znajte da je njihova nadležnost samo sakupljanje i odvoz opalog lišča sa travnjaka i čvrstih zastora.

Za održavanje javnih površina zadužena je i „Gradska čistoća“, njihova mesta delovanja su ulice, trotoari, trgovi, slobodni prostori između zgrada sa parking prostorima, podzemni prolazi, javna stepeništa i mostovi.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Izgradnja industrijskog parka u Borči početkom 2020

    Od ovog meseca računi Infostana biće veći za 130 dinara