in

Ako bukne treći talas ponovo nas očekuje policijski čas

Prema rečima doktora Branislava Tiodorovića, ukoliko se poveća broj novozaraženih od virusa COVID 19, krizni štab će razmatrati uvođenje strožijih mera kao što je policijski čas.

Iako beležimo veliki skok novozaraženih, većina novoobolelih ne zahteva hospitalizaciju. Uglavom su u pitanju mlađi ljudi koji bolest podnose dobro, s tim što oni predstavljaju rizik za sve one starije iz njihovog okruženja. Oni pacijenti koji završavaju na respiratoru i sa teškim oblicima bolesti su stariji i hronični bolesnici – rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, odgovornost je na onima koji nepoštuju mere, posećuju klubove, splavove, žurke, ali postoje i velike radne organizacije u kojima se baš ne poštuju mere.

Pre manje od dve nedelje, 12. oktobra, Srbija je imala samo 67 novozaraženih od korona virusa za 24 časa. Juče je taj broj bio 757 novoobolelih.

Očekuje se da ovaj talas traje između 12 i 16 nedelja, a Beograd je trenutno na kraju treće sedmice. Vrh trećeg talasa mogao bi da bude između 5. i 15. novembra.

Ukoliko pređemo broj od 1.500 novootkrivenih na dnevnom nivou krizni štab će uvesti ponovo najoštrije mere.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sudar kamiona i automobila na Pančevačkom mostu

    Sutra je Sveta Petka, slava Hrama Svete Petke na Ovčanskom putu