Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula
Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula

Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula

u Vesti

Prijavljivanje sugrađana za akciju „Zeleniji Beograd“, koja je počela krajem aprila, produžena je na opštini Palilula do 12. juna zbog velikog interesovanja. Cilj akcije je podizanje ekološke svesti građana o važnosti očuvanja i podizanja zelenih površina u gradu.

JKP „Zelenilo Beograd” pozvalo je sve Palilulce da prijavljivanjem za najjlepšu zelenu površinu, učestvuju u tradicionalnoj akciji „Za zeleniji Beograd”, koja je produžena do 12. juna.

Opštine će komisiji na nivou grada dostaviti svoje pobednike u pet kategorija takmičenja:

  • najlepša zelena površina oko stambene zgrade,
  • najlepši balkon,
  • najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata,
  • najlepše školsko dvorište i
  • najlepše zelenilo oko predškolske ustanove.

Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvovaće u takmičenju na nivou grada. Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih”, biće održana krajem juna.

Palilulci, učestvujte u akciji, oplemenite svoj prostor, jer identitet jednog grada, jednog naselja može biti i zelenilo. U širem smislu reči, zeleni grad predstavlja zajednicu koja se brine o kvalitetu vazduha, koja optimalno troši neobnovljive prirodne resurse, koja favorizuje takozvanu zelenu gradnju.

Za učešće u akciji „Za zeleniji Beograd” možete se prijaviti na broj telefona opštine Palilula 011/3236-221, lokal 150, u prepodnevnim časovima.

Stoga, ovim putem pozivamo sve sugrađane sa leve obale Beograda, koji su uložili mnogo vremena, rada, truda, znanja i ljubavi kako bi imali lep vrt, dvorište ili balkon, da se prijave na ovo malo i simbolično takmičenje, kako bi predstavili naša naselja u što lepšem svetlu.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.