in

Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula

Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula
Akcija „Za zeleniji Beograd“ produžena na opštini Palilula

Prijavljivanje sugrađana za akciju „Zeleniji Beograd“, koja je počela krajem aprila, produžena je na opštini Palilula do 12. juna zbog velikog interesovanja. Cilj akcije je podizanje ekološke svesti građana o važnosti očuvanja i podizanja zelenih površina u gradu.

JKP „Zelenilo Beograd” pozvalo je sve Palilulce da prijavljivanjem za najjlepšu zelenu površinu, učestvuju u tradicionalnoj akciji „Za zeleniji Beograd”, koja je produžena do 12. juna.

Opštine će komisiji na nivou grada dostaviti svoje pobednike u pet kategorija takmičenja:

 • najlepša zelena površina oko stambene zgrade,
 • najlepši balkon,
 • najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata,
 • najlepše školsko dvorište i
 • najlepše zelenilo oko predškolske ustanove.

Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvovaće u takmičenju na nivou grada. Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih“, biće održana krajem juna.

Palilulci, učestvujte u akciji, oplemenite svoj prostor, jer identitet jednog grada, jednog naselja može biti i zelenilo. U širem smislu reči, zeleni grad predstavlja zajednicu koja se brine o kvalitetu vazduha, koja optimalno troši neobnovljive prirodne resurse, koja favorizuje takozvanu zelenu gradnju.

Za učešće u akciji „Za zeleniji Beograd“ možete se prijaviti na broj telefona opštine Palilula 011/3236-221, lokal 150, u prepodnevnim časovima.

Stoga, ovim putem pozivamo sve sugrađane sa leve obale Beograda, koji su uložili mnogo vremena, rada, truda, znanja i ljubavi kako bi imali lep vrt, dvorište ili balkon, da se prijave na ovo malo i simbolično takmičenje, kako bi predstavili naša naselja u što lepšem svetlu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali

  Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali

  Bal na Dunavu: Stiže Jedriličarska regata

  Bal na Dunavu – stiže jedriličarska regata!