in

Momak se vratio da ponovo zapali petardu, ona mu raznela obe šake

Kako često biva tokom novogodišnjih praznika, došlo je do povređivanja zbog pirotehničkih sredstava, a mladić (24) iz Ade ostao je bez obe šake i svih prstiju kada mu je u rukama eksplodirala petarda.

Jeziva nesreća se desila u novogodišnjoj noći, kada je mladić zapalio pirotheniku koju je doneo iz Austrije. Jednu petardu je zapalio i bacio, ali ona nije eksplodirala. Vratio se i našao je, s namerom da je ponovo zapali, ali kada ju je podigao, ona mu je eksplodirala u rukama – rekli su iz Hitne pomoći.

Kako kažu poznanici mladića, pirotehnika mu je raznela obe šake i sve prste, ali i nanela mnoštvo manjih otvorenih rana na licu. Ošetećene su mu bubne opne i ima povrede iz oba oka.

Na svu sreću prijatelji su bili prisebni, pa su mu podvezali obe ruke iznad zgloba šake, što je doprinelo da mladić ne iskrvari na smrt, dok ga sopstvenim prevozom nisu doveli do Hitne službe u Adi, gde su povrede munjevitom brzinom bile sanirane.

On je potom prevezen sanitetom do Opšte bolnice u Senti, na odeljenje Hirurgije, gde je ipak utvrđeno da je, zbog ozbiljnosti povreda, najbolje da dalju hospitalizaciju nastavi u Kliničkom Centru Vojvodine u Novom Sadu.

Kako su iz Hitne pomoći u Adi dodali, ovako ozbiljne povrede od pirotehnike dosada nisu videli, mada su one od sitnijih petardi, veličine olovke, relativno česte u ovo doba godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Već prvog dana nove godine vatrogasci iz Borče spasili život našeg sugrađanina

    U požaru u Ovči nastradala starija ženska osoba