in

Zbog pandemije „Radost Evrope“ ove godine će izgledati drugačije

Međunarodna manifestacija „Radost Evrope“ ove godine se održava 51. put za redom, ali će zbog pandemije korona virusa ovoga puta biti drugačije organizovana.

Beograd ovoga puta neće fizički moći da ugosti decu sa Starog kontinenta, već će učesnici iz svih krajeva Evrope slati video-snimke svog nastupa sa porukom deci planete.

Brojne besplatne kreativne radionice ovoga puta su organizovane putem interneta, ali i na platou ispred Dečijeg Kulturnog Centra u Takovskoj broj 8.

Radionice su počele sredinom jula i trajaće sve do septe,bra. Kroz radionice deca će moći da iskažu svoje talente za radzličite vidove umetnosti, kao i svoje znanje kroz kvizove i igre.

Program i raspored radionica možete pratiti na linku OVDE. Program je podložan promenama u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije.

Tokom septembra i početkom oktobra biće organizovane radionice izrade karnevalskih maski, a 5. oktobra, na Međunarodni dan deteta, održaće se gala koncert na Trgu Republike, a koncertu će prethoditi Karneval svih učesnika kroz centar grada.

Na koncertu će se smenjivati video poruke i numere dece iz drugih zemalja, narodne igre i horske numere na stranim jezicima u izvođenju naše dece, kao i numere inspirisane srpskom tradicijom i kulturom.

Prijava za učešće dece na radionicama vrši se putem telefona 011 32 42 011.

Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta dece Evrope je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent je Dečji kulturni centar Beograd.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Neprijatni mirisi zabrinuli sugrađane, priča se ponavlja godinama unazad

    Na Zrenjaninskom putu potpuno izgoreo automobil